'Depremde Zarar Gören Eserlerimiz İçin Yardım Toplanması Talebimiz Yoktur'

Kültür ve Turizm Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan açıklamayla "Depremde Zarar Gören Camiler İçin Yardım Toplanması" haberleri için açıklama yapıldı.

'Depremde Zarar Gören Eserlerimiz İçin Yardım Toplanması Talebimiz Yoktur'

Kültür ve Turizm Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle;

Depremde Zarar Gören Eserlerimiz İçin Yardım Toplanması Talebimiz Yoktur”

 24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen ve Elazığ’da merkez üssü Sivrice olan depremde,  Genel Müdürlüğümüz mülkiyetinde yer alan tarihi camilerimizde de hasarlar oluşmuştur. Söz konusu yapılarımızda ki hasar tespitleri zamanında yapılmış ve raporları hazırlanarak yapıların onarımlarına yönelik çalışmalara süratle başlanmıştır.

14.02.2020 tarihinde (bugün) Cuma Hutbe ve Vaazlarında okunan ve yeni inşa edilecek camileri kasteden yardım toplanması talebinin; bazı camilerde cemaate Genel Müdürlüğümüzün depremde zarar gören eserlerimizde yapacağı restorasyon çalışmaları için yardım istenildiği şeklinde aksettirildiği anlaşılmıştır.

Yardım toplanması talebinin Genel Müdürlüğümüz sorumluluğundaki vakıf eserlerle ilgisi yoktur ve depremden hasar gören vakıf kültür varlıklarımızın restorasyonları doğrudan Genel Müdürlüğümüz bütçesinden karşılanacaktır.

Önümüzdeki hafta (19-20 Şubat) Genel Müdürümüz Sayın Burhan ERSOY’un başkanlığında ve yerinde gerçekleştirilecek olan çalışma toplantısında; depremde zarar görmüş 17 vakıf esere müdahale çalışmaları ile ilgili süreç sonuçlandırılarak ivedilikle çalışmalara başlanacaktır.

Sosyal Medya üzerinden bizleri takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Hesabımızı  Buradan Takip Et

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2020, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER