Cumhuriyetin 96'ıncı Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları Başladı

Cumhuriyetin 96’ncı yılı dolayısıyla Malatya’daki kutlama programı kapsamında Malatya Valiliği, 2.Ordu Garnizon Komutanlığı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulunuldu.

Cumhuriyetin 96'ıncı Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları Başladı

Cumhuriyetin 96’ncı yılı dolayısıyla Malatya’daki kutlama programı kapsamında Malatya Valiliği, 2.Ordu Garnizon Komutanlığı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulunuldu. 

Cumhuriyetin 96’ncı yılı dolayısıyla gerçekleşen çelenk sunumuna Malatya Valisi Aydın Baruş, 2.Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı İzzettin Duman,Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce,  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Baro Başkanı Enver Han, askeri yetkililer, vali yardımcıları, kaymakamlar, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Malatya’da Cumhuriyet Bayramının 96. yıl dönümü kutlama törenleri Vali Aydın Baruş, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğg. Mahmut Altun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ile birlikte İstiklal Marşı askeri bando eşliğinde hep bir ağızdan okundu. Daha sonra Anıt Şeref Defterini imzalayan Vali Aydın Baruş, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Aziz Atatürk; Türk Milleti’nin, dünyanın askeri ve ekonomik bakımdan en güçlü istilacı güçlerine karşı verdiği İstiklal Mücadelesi ile küllerinden yeniden doğuşunun ve kutlu bir kıyam neticesinde tarih sahnesinde yeniden dirilişinin ifadesi olan Cumhuriyetimizin 96'ıncı kuruluş yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğuyla manevi huzurlarınızdayız.

Zamanın sömürgeci güçlerine ve yerli işbirlikçilerine karşı liderliğinizde yediden yetmişe kenetlenerek tarihin şahitlik ettiği en büyük kahramanlık destanlarından birini yazan milletimiz, bağımsızlık iradesini tüm dünyaya ilan etmiş ve bu zaferini Cumhuriyet’le taçlandırmıştır.

Kahraman Ecdadımızın, Aziz Şehitlerimizin ve Şanlı Gazilerimizin mirası olan Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bugüne kadar karanlık odaklar tarafından içeriden ve dışarıdan çökertilmek istenmiş fakat Büyük Milletimiz, ferasetiyle her defasında bu hain teşebbüslerin üstesinden gelmiştir.

Sizden ve silah arkadaşlarınızdan örnek aldığımız azim ve cesaret ruhu, şer mihraklarının karanlık planları karşısında verdiğimiz mücadelede Milletimizin çelik iradesine güç veren en büyük dayanak olmuştur ve olmaya devam edecektir.

“Benin naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünüzün gereği olarak, Türk Milletine en önemli emanetiniz olan Cumhuriyet’in her şart altında korunması ve yaşatılmasının hepimizin ortak ve vazgeçilmez sorumluluğu olduğunun idrakindeyiz.

Bizlere miras bıraktığınız Mukaddesatımızın manevi yükünün hepimizin omuzlarında olduğunun şuurunda olarak, cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kast edecek olanlara hak ettikleri karşılığı vermekten asla imtina etmeyeceğiz.

Cumhuriyetimizin 96’ncı yıldönümü vesilesiyle bir kez daha, başta Zat-ı Aliniz olmak üzere Kahraman Silah Arkadaşlarınızı, varlığını bu topraklara feda eden Aziz Şehitlerimizi, Şeref Timsali Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Ruhlarınız şad olsun” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2019, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER