Çalıık,'Siyaset millete hizmet için yapılır'

AK Partili Çalık: “CHP 70 yıldır tek başına iktidar yüzü görmedi”

Çalıık,'Siyaset millete hizmet için yapılır'

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP’nin ‘adım adım iktidara’ projesini eleştirerek, “Siyaset, iktidar olmak için yapılmaz. Siyaset ülke için eser üretmek, millete hizmet etmek için yapılır. Bu millet CHP’ye 1950 yılından itibaren 70 yıldır tek başına iktidar yüzü göstermedi” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’nın Battalgazi ilçesi Alişar Mahallesi ziyaretinde yaptığı açıklamada, uzun yıllardır çözülemeyen Alişar Mahallesinin toplulaştırma sorununu çözüme kavuşturduklarını, bölgede parsel planı tescili ve inşaat çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Çalık, “Ben size cek, cak ile konuşmuyorum, yaptıklarımızla konuşuyorum. Bizden önce 79 yılda Malatya’ya 36 kilometrecik bölünmüş yol yapılmıştı, biz 18 yılda ne kadar yaptık? 399 kilometre. Alişar Mahallemize toplulaştırma kapsamında 20 kilometrelik yolda yaptık.” diye konuştu.

“Siyaset millete hizmet için yapılır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı girdiği tüm seçimleri kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘adım adım iktidara’ isimli projesini de eleştiren Milletvekili Çalık, “Siyaset, iktidar olmak için yapılmaz. Siyaset ülke için eser üretmek, millete hizmet etmek için yapılır. Bu millet değerleriyle kavga ederek siyaset yapan, eseri olmayan ve yapılacak herşeyin önüne dikilen bir anlayışa sahip CHP’ye 1950 yılından itibaren 70 yıldır tek başına iktidar yüzü göstermedi. Milletimiz tabelasını kendi koyduğu henüz 15 aylık AK Parti’mizi ise iktidara taşıdı. Hamd olsun milletimizin desteğiyle eğitimden sağlığa, kültürden ulaşıma kadar her alanda hizmet yaptık ve yapıyoruz. En önemlisi de gönüllere köprüler inşa ettik ve etmeye de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kayısıda fiyat istikrarsızlığı ortadan kalktı”

Çalık, Malatya’ya son zamanlarda yapılan bazı yatırımlarla ilgili de konuşarak, “Malatya'da, kayısı ilk defa Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) müdahale alımları kapsamına alındı ve fiyat istikrarsızlığı ortadan kalktı. 53,5 kilometre ve 493 milyon lira maliyetli Kuzey Çevreyolunun Akçadağ, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerindeki bazı kesimlerinde acele kamulaştırma kararı alındı. Malatya’ya yakışan 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yapılacak. 2 Kasım 2020 tarihinde 'Malatya Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmimleri Yapımı' ihalesi gerçekleştirilecek. Yaklaşık maliyeti 252 milyon lira olan ve günlük 80 bin metreküp kapasite ile uzun yıllar Malatya Organize Sanayi Bölgesinin arıtma yükünü taşıyacak arıtma tesisinin ihalesi gerçekleştirildi. İki yıl içerisinde tamamlanacak” dedi.

“Malatya’da adliye tek çatı altında toplanacak”

Çalık, “43 bin metrekare alan üzerinde açılışa hazır hale getirilen Millet Bahçesinin 22 bin metrekaresi yeşil alan, geri kalan kısımda 209 araçlık kapalı otopark, 78 tane tematik bahçe, millet kıraathanesi, koşu ve yürüyüş parkurları, kafeterya olacak. Yeşiltepe’de 100 bin metrekare arazi üzerine Malatya’da adliyeyi tek çatıda toplayacak yerel mimariye uygun yeni Adalet Sarayı yapılacak ve proje çalışmaları devam ediyor. Malatya İnönü Üniversitesi kampüsünde 31 bin metrekare alanda yapımı tamamlanan 217 yatak kapasiteli Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanesi hizmet vermeye başladı. Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kuruldu ve ilk öğrenci alımlarını gerçekleştirdi. Elazığ- Malatya arasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz’i birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konumda bulunan 660 metre uzunluğundaki Yeni Kömürhan Köprüsü 15 Aralık’ta hizmete girecek” diye konuştu.

“Biz yaptıklarımızla konuşuyoruz”

Malatya-Yazıhan-Hekimhan yolu Karakaya Barajı geçişini sağlayan 517 metre uzunluğundaki Tohma köprüsünün yılsonunda tamamlanacağını ifade eden Öznur Çalık, “Kuluncak ilçesi yerli otomobilde de kullanılacak nadir toprak elementlerini (NTE) bünyesinde bulunduran ilk kompleks yatak olma özelliğine sahiptir. Bugüne kadar bölgede MTA koordinesinde 200 milyonluk bir yatırım gerçekleşmiştir. Malatya dahil 24 ile verilen cazibe merkezlerine yönelik devlet teşvikleri 2021 yılı sonuna kadar uzatıldı. Cazibe merkezleri desteklerinden faydalanmak için asgari 5 milyon lira yatırım şartı 2 milyon liraya düşürüldü. Türk Kızılayı yıllardır atıl durumdaki Malatya Vagon Onarım Fabrikası ve arazisini değerlendirerek inşaatı bitmek üzere olan 37 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Barınma Sistemleri Fabrikası kuruyor. Malatya’mız, bir sağlık yatırımı daha kazanıyor. Battalgazi ilçemizde 300 yatak kapasiteli ve 2 bloktan oluşan devlet hastanesinin yapımı devam ediyor. 2021 yılı Haziran ayında tamamlanacak. Ziya Paşa’nın güzel bir lafı var, ‘eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Biz, eserlerimizle övünüyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER