Büyükşehir Belediyesi 601 Mahalle Yolunu Ulaşıma Açtı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yüksek kesimler başta olmak üzere il genelinde karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi 601 Mahalle Yolunu Ulaşıma Açtı

Pazar gecesi geç saatlerden itibaren başlayan ve Salı günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, Malatya il genelinde ve ilçelerde etkili olurken, Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yüksek kesimler başta olmak üzere il genelinde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Akşam saatlerinde AYKOME’den alınan son bilgilere göre gün içinde toplam 601 Mahalle yolunun açıldığı öğrenildi. 

Meteoroloji tarafından önceden yapılan uyarıları dikkate alarak gerekli tedbirleri alan Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler, il genelinde yol açma ve kar temizleme çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Malatya il merkezi ve ilçelerde yapılan çalışmalarla birlikte 400 araç ve 800 personelle 24 saat esasıyla çalışan ekipler, Akçadağ’da 66, Arapgir’de 63, Arguvan’da 49, Battalgazi’de 84, Darende’de 60, Doğanşehir’de 39, Doğanyol’da 11, Hekimhan’da 60, Kale’de 18, Kuluncak’ta 28, Pütürge’de 29, Yazıhan’da 12 ve Yeşilyurt’ta 82 mahalle yolunu ulaşıma açtı.  19 Ocak Salı günü saat: 18.00 itibariyle Malatya merkez ve ilçeler dahil olmak üzere toplamda 601 mahallenin yolu ulaşıma açıldı. İl genelinde açılıp, rüzgâr ve tipi nedeniyle yeniden kapanan yollar dışında kapalı yol bulunmadığı, çalışmalara katılan tüm ekiplerin bölgelerinde teyakkuz halinde bekledikleri belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER