Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısını, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 12 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 14.00’de Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Yapıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından söz alan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, “Seçildiğiniz zaman Malatya’yı Türkiye’de marka şehir Dünya’ya tanıtacağım demiştiniz. Bunu Arslantepe höyüğünü UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesindeki üstün gayretlerinizden dolayı şahsım ve Malatyalılar adına teşekkür ediyorum. Ayrıca EXPO Fuarına Malatya’nın ev sahipliği yapılacak olmasından da onur ve gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Her zaman yanınızdayız” dedi.

 Arslantepe Höyüğü Türkiye’nin 19. Mirası olarak Dünya Miras Listesine girmesinin Malatya için artı bir değer olduğunu belirten Başkan Gürkan ise konuşmasında, “Bir Belediye Başkanı olarak Malatya’ya hizmet etmeye mecburum. EXPO 2028’e Malatya ev sahipliği yapacak. Bu süreci hızlı bir şekilde değerlendirebilirsek bu süreyi daha erkene çekme imkânımız olabilir. EXPO 2028’in yapılacak olan alandaki çalışmalarımızı tamamlayabilirsek 2028 öncesine alabileceğiz. EXPO 2028 ile Malatya için önemli bir kazanım sağlamış olacağız. EXPO Fuarı düzenlendiği şehirlerde kalıcı eserler bırakmakta. İnşallah Malatya’ya da kalıcı bir eser kazandırılır. Bunu hep birlikte yapacağız. Malatya’yı ileri taşıma noktasında çalışacağız. Şehrimiz Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak, Avrupa’nın parlayan yıldızı olacak ve Dünya’nın parlayan yıldızı olacak dedik. Malatya’yı ziyaret eden bütün misafirlerimiz memnun bir şekilde ayrılmakta. Netice itibariyle şehir hepimizin şehri, el ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz ve şehrimizi mazisine layık istikbale hazırlayacağız. Farklı görüş ve düşünceler olabilir önemli olan bu farklı görüş ve düşünceleri şehir kimliği içerisinde bütünleştirebilmektir” şeklinde konuştu. 
Başkan Gürkan ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımlarla alakalı olarak da bilgiler aktardı. 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İmar ağırlıklı gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edildi, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi. 
Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı Meclis toplantısı ll. Birleşiminin ise 13 Ekim Perşembe günü saat 14.00’de yapılmasına karar verildi. 

Doğanşehir İlçesi Fındıkköy Mahallesi Muhtarı Dilek Yıldırım Meclis Toplantısı sonrasında söz alarak, Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerinde yapmış olduğu altyapı ve üstyapı çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER