Battalgazi Belediyesi GES Projesiyle Kendi Kaynağını Üretecek

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in girişimleriyle Battalgazi Belediyesi’nin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla İller Bankası’nın desteğiyle yapılacak olan 1 MW’lık Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi ile toplamda 5 MW’lık kapasiteye ulaşılacak.

Battalgazi Belediyesi GES Projesiyle Kendi Kaynağını Üretecek

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi’nin enerji ihtiyacını karşılama noktasında enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji sistemleri alanındaki çalışmalarını büyük yatırımlar ile sürdürüyor. İller Bankası’nın desteğiyle yapılacak olan 1 MW’lık Güneş Enerji Santrali (GES) Projesi ile toplamda 5 MW’lık kapasiteye ulaşılacak. Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan İller Bankası Halk Tanıtım Toplantısı’nda vatandaşlara konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Başkan Güder: “Belediye Bütçesi ve Ülke Ekonomisine Katkı Sağlayacak”

Battalgazi Belediyesi’nin kendi enerji ihtiyacını karşılama noktasında büyük bir adım attıklarını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Daha önce kurulu olan kapasitemiz 1.2 MW olup, İller Bankası’nın desteğiyle Hacıhaliloğlu Çiftliği Mahallesi’ndeki alana kurulacak olan Güneş Enerji Santrali ile birlikte belediyemize ait toplam kurulu gücümüz 5 MW kapasiteye ulaşacak. Belediyemiz ve belediyemize bağlı şirketlerimizin enerji ihtiyacını karşılamakla birlikte üretilecek fazla miktardaki enerji ilgili kuruma satılarak belediye bütçesi ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Bunun yanında çevreye de önemli katkılar sunuyor ve 5 bin ton karbon salınımının önüne geçiyoruz. İnşallah Battalgazi’miz kendi kaynağını kendisi üreterek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ‘Belediyeler kendi kaynaklarını oluşturmalı’ sözünü uygulamaya geçirecek. Malatya’mıza, Battalgazi’mize hayırlı olsun” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fk
Fk - 1 ay Önce

Çok konut yaptınız ya milleti rezil ettiniz Malatya milletvekili ve belediye baskanlear sizi Allah'a haval ediyoerum Allahinizdanbulun

SIRADAKİ HABER