Başkan Gürkan Vali Şahin ile birlikte Beydağı Tabiat Parkında incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Valisi Hulusi Şahin ile birlikte Beydağı Tabiat Parkı içerisinde yapımı devam eden Gençlik Kampı alanında incelemelerde bulundu.  İnceleme gezisine Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Daire Başkanları ile ilgili Şube Müdürleri de eşlik etti. 

Başkan Gürkan Vali Şahin ile birlikte Beydağı Tabiat Parkında incelemelerde bulundu

Gençlik Kampında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktaran Fen İşleri Daire Başkanı Yusuf Aknişan yaptığı konuşmada, “Gençlik Kampındaki çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Gençlik Kampımızda 250 yatak kapasiteli altı adet konaklama binamız, kapalı basketbol sahası, mini futbol sahası, açık ve kapalı tenis kortları ile basketbol ve voleybol sahalarımız yer almaktadır. Ayrıca çok amaçlı etkinliklerin yapılabileceği, lokantalar, sinema, macera parkı gibi birçok farklı etkinliğin yapılacağı bir proje. Bu alan içerisinde çevre düzenlemesi ve yeşillendirilmesi ile ilgili çalışmalarımızda sürmekte. Büyükşehir Belediyesi olarak hizmete açmış olduğumuz mesire alanımızla bu alanı irtibatlandırmak için yaklaşık 120 dönümlük bir alanda peyzaj ve rekreasyon düzenleme çalışmalarımız devam etmekte” dedi. 

Gürkan: Malatya’ya çok güzel bir mekan kazandırıyoruz

Yaklaşık 3 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gürkan ise, “Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz ortak çalışmalar neticesinde bu alanın Malatyalı hemşerilerimize kazandırılması noktasında güzel bir çalışma örneği sergilenmektedir. Daire Başkanımızın da ifade ettiği gibi 250 kişiye hitap edecek kampımız yılın 365 günü gençlerimizin hizmetinde olacak. Gençlik Kampımızda gençlerimize hitap edecek olan kapalı spor salonu, basketbol ve voleybol sahaları, futbol ve tenis kortları ile macera parkı, yürüyüş ve bisiklet yolları, mesire alanlarıyla bütüncül güzel bir merkez olacak. Malatya insanı artık Amerika’daki Central Park, İngiltere’deki Hyde Park gibi parkların artık Anadolu’daki bir şehirde vücut bulması bu şekilde gerçekleşmiş olacak” dedi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER