Başkan Gürkan, Malatya'ya vizyon katmaya devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın Hizmet Belediyeciliği anlayışı, Malatya'ya vizyon katmaya devam ediyor.

Başkan Gürkan, Malatya'ya vizyon katmaya devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tecrübesini Malatya için konuştururken, pandemi ile iç içe olduğumuz şu günlerde hiç bir fedakarlıktan kaçmayarak Malatya'ya hizmet etme adına tüm ilçeleri karış karış geziyor. Uzun yıllardır yolları olmayan ilçe ve mahallerde asfalt serimi gerçekleştirilirken, kamulaştırılan alanlarda ise yeni yollar açılıp, hizmet ağları genişletiliyor.

Günümüzde kentsel sorunlar her geçen gün hızla artış gösterirken, Başkan Gürkan'ın öncelikli olarak üzerinde durduğu Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk 2 etaptan sonra 3. Etapta da çalışmaları tamamlandı.

Göreve geldiği ilk günden itibaren Malatya'da büyük bir hizmet hamlesi başlatan Başkan Gürkan ve ekibi, Malatya'da hizmet gitmeyen her bölgede ihtiyaç duyulan hizmet ağını ulaştırmayı sürdürüyor. 63 milyon 700 bin liralık araç ve iş makinasını Büyükşehir Belediyesine kazandıran Başkan Gürkan en son olarak ise toplu taşıma filosunu güçlendirerek, 15 yeni otobüsü MOTAŞ bünyesine katıp, Malatya caddelerinde hizmete sundu.

42 bin m2 alana sahip olan Sümer Park bölgesinde yenileme çalışması yapılırken, vatandaşların daha rahat edebileceği, nefes alabileceği ortamlar oluşturularak yine vatandaşların istifadesine sunulmuş durumda. 

Altyapı, yol, kaldırım, sağlık, sosyal yardımlar, parklar, bahçeler elbette önemli hizmetler. Daha önce su, kanalizasyon, yol, kaldırım gibi hizmetlere bakıyordu vatandaş. Ama artık sosyal yardımlar ve şehrin çehresini değiştirecek projeler ile temizlik geliyor. Başkan Gürkan ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesinin başarı kriterlerinde projeler, hizmetler ön plana çıkıyor. Sağlık, eğitim, sosyal yardımlar, yeşil alan ve park yapımı, kentsel dönüşüm gençlere ve çocuklara verilen spor eğitimleri ve TYP ile iş olanakları bunlardan sadece bir kaçı.

Yapılan her hizmetin altına imza atan Başkan Gürkan ve ekibi, bu büyük yatırımlara karşı personeline maddi sıkıntı yaşattırmadı. 31 Mart seçimleri öncesinde personel, yaşanılan dar boğazda maaşlarımızı nasıl alabileceğiz düşüncesi içindeyken; Selahattin Gürkan'ın Belediye Başkanı olmasının ardından bu durum ortadan kalktı. Seçimler öncesi borç batağı içinde olduğu her zaman kamuoyunda yer alan Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde personeller, maaş ödemelerinde sıkıntılar yaşamayı beklerken, Belediyede yaşanan maddi sıkıntıyı Başkan Gürkan, maaşlara yansıtmadı ve her bir personel maaşlarını günü gününe aldı.

Vatandaşın isteğini göz önünde bulundurup, bu vizyonla yola çıkan Başkan Gürkan, şehre vizyon katacak, kalıcı eserler kazandırmaya sürdürürken, her hizmette halkın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için gayret ve çaba sarf etmeye devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2020, 22:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
malatya
malatya - 4 yıl Önce

walla hiç kusura bakmayın selahattin başkan büyükşehirde yapamadı.o proje adamı o malatyayı bilen başkan gitti,yerine anca laf anlatan pireyi deve yapan birisi geldi.yarın seçim olsa aynı oyu alamaz

ali mert
ali mert - 4 yıl Önce

Helal Selahattin başkana. Allah yolunu açık etsin

SIRADAKİ HABER