Başkan Güder,'Kangrenleşmiş Sorunlara Neşter Atıyor'

Başkan Güder,'Kangrenleşmiş Sorunlara Neşter Atıyor'. 31 Mart seçimlerinde almış olduğu 70.26 gibi yüksek oy oranıyla ilçeler bazında rekor kıran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, göreve geldiği ilk günden itibaren yapmış olduğu çalışmalarla dikkat çekiyor.

Başkan Güder,'Kangrenleşmiş Sorunlara Neşter Atıyor'

31 Mart seçimlerinde almış olduğu 70.26 gibi yüksek oy oranıyla  ilçeler bazında rekor kıran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, göreve geldiği ilk günden itibaren yapmış olduğu çalışmalarla dikkat çekiyor.

AK Parti’nin bir çok kademesinde  görev alan ve  AK Parti Battalgazi İlçe Başkanlığı görevinde de bulunan Başkan Güder, ilçe başkanlığı sürecinde her zaman vatandaşlarla iç içe olmuş ve onların sorunlarını çözme noktasında büyük çaba ve gayret sarf etmiş,  bu çalışmalarından dolayı her zaman vatandaş tarafından büyük bir teveccüh görmüştü.

TASARRUF TEDBİRLERİ TAKDİR TOPLADI

Battalgazi Eski Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından bayrağı devir alan Osman Güder, Battalgazi’nin bayrağını daha yukarılara çıkarmak için özellikle 7 aylık dönemde yapmış olduğu çalışmalar ve  sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çekti.  Battalgazi’nin sorunlarını yakından bilen ve bu yönde çalışmalarını sürdüren Başkan Güder, son dönemde Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları göz önüne alarak uyguladığı tasarruf tedbirleri  ile takdir topladı. Kiralık araçlara ödenen aylık yaklaşık 900 bin liralık giderin önüne geçilmesi için kiralık araçlar Battalgazi Belediyesi tarafından satın alınması ve  envanterine kayıt edilmesi ile sadece bir yıllık araç giderleri karşılığında Battalgazi Belediyesi çok iyi bir siyasi çözümle hem 25-30 milyon TL aralığındaki giderlerinden tasarruf sağladı hem de araç filosunu güçlendirdi. 
Güder bu hamlesiyle hem ileriye dönük borçlanmanın önüne geçti hem de Belediye kasasında kalacak olan bu paralarla yeni hizmetlerinde önünü açmış oldu. 

YILLARCA HİZMET ALMAYAN MAHALLELER HİZMET ALMAYA BAŞLADI

Kamuoyunca borçsuz belediye hizmet etmeyen yanlış anlayışının önüne geçecek bu tarz ile ayağını yorganına göre uzatan ve kamu harcamalarında maksimum faydanın sağlanması için politika üretilmesi adına önemli bir hamle yapıldı. Malum Battalgazi bölgesi Malatya’nın en eski ve sorunları yoğun olan bir bölge. Bu bölgede öyle akılcı bir hizmet sistematiği kurulmalı ki hem şehrin silüetini bozmayacak hem de çağdaş ve modern anlamda şehirleşmenin önü açılmalı. Yeni imar yollarının açılması, şehre çok yakın mahalleler olmasına rağmen imar problemlerinden dolayı hizmet gitmeyen mahalleler hizmet almaya başladı. Bu akılcı siyaset ile önümüzdeki 5 yılda Battalgazi’nin çehresinin daha çok değişeceğini gösteriyor. Yeni yapılaşmalar Malatya’nın çok merkezli olmasından tutun, çevre yolunun altı ayrımının da önüne geçilecektir. 

PROJELER İŞ KOLLARINI HAREKETE GEÇİRECEK

Özellikle Arslantepe’nin 2020 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine alınmasıyla Battalgazi bölgesinin canlanması ve yeni yatırımların Çevre Yolunun altına geleceğine şimdiden kesin gözüyle bakılıyor. Çok iyi bir planlama ile ve birlikte hareket edilmesiyle çarpık yapılaşmanın kendiliğinden çözüme ulaşabilir. 

Bununla birlikte bir an önce sahil şerit yolunun hayata geçirilmesi ve yeni regreasyon alanlarıyla Fırat’tan maksimum yararlanmak özelde Battalgazi’nin gerçekte Malatya’nın daha da fazlasıyla hak ettiği yere gelmesine neden olacaktır. Bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesiyle su sporlarından tutun, balıkçılığa, seracılıktan, hayvancılığa kadar ve en önemlisi de inşaat sektörü ile birlikte en az 15 işkolunun da harekete geçmesine neden olacaktır. 

Burada en önemli şey ayak oyunlarının önüne geçilmesi ve birlikte hareket edilmesidir. Özellikle Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerle sürekli istişareler yapılarak kentin geleceği ile ilintili süreçler genel kabulden mutlaka hedeflenmelidir. Bunlar sağlanırsa Battalgazi tarihine yakışır bir kente dönüşür. 

SORUNLAR YILLAR SONRA ÇÖZÜME KAVUŞTU

Merkeze çok yakın olmasına rağmen 30 yıldır asfalt sorunu yaşanan mahallelere Başkan Güder’in talimatlarıyla sıcak asfalt serimi yapılırken, soğuk asfaltın ömrünün 1-2 yıl olması nedeniyle tüm yolların sıcak asfaltla kaplanması  hedefleniyor. İmar sorunu yaşanan bölgelerde ise vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına Kuzey Çevre Yolu çalışmalarında önemli adımlar atıldı, yeni İmar yolları açıldı. Yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunları masaya yatıran Başkan Güder ve ekibi, Battalgazi olarak böylece  imar planı çalışmalarını tamamladı. Hanımınçiftliği eski Belediye Binasını Gençlik Eğitim ve Etüt Merkezine dönüştürülmesi için gereken kaynağı da sağlayan Başkan Güder, Battalgazi için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

DERME DERESİ ISLAH EDİLECEK

Başkan Güder’in en çok üzerinde durduğu konuların başında gelen Derme Deresinin ıslah edilmesinde ise DSİ Genel Müdürüyle  yapılan görüşmelerin sonucunda 1-2 ay içerisinde buranın ıslahı ihalesinin yapılması hedefleniyor. Belediye bazında ilk kadın Kooperatifini de kuran Battalgazi Belediyesi “Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi“ adıyla  iş sahibi olmak isteyen kadınlara işgücü ortamı sağlayarak bir ilke imza atmış oldu.

Battalgazi’nin daha yaşanılabilir bir kent olması için gece gündüz demeden çalışmalarına devam eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Halka hizmet Hakka hizmet duruşuyla Battalgazi için gerçek bir Şehrül-Emin olduğunu gösteriyor.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019, 12:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ela bozdemir
Ela bozdemir - 4 yıl Önce

Battalgazi medeniyetin kalbi❤

Ela bozdemir
Ela bozdemir - 4 yıl Önce

Battalgazi medeniyetin kalbi❤

Kemal
Kemal - 4 yıl Önce

Bumu projeleri ya araçlar sıkıntı verir ise onlar nasıl nr para ilr onarılacak artı şu projesinde kanal da su varmı ki hanımın çiftliği ise selahattin zamanında da vardı 5 sene çöpe atılıp gidilecek yazık millete kangıren olmuş :)

SIRADAKİ HABER