Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Şikâyetçi

Gazetecilere mahallerinde yaşanan hizmet sıkıntısını dile getiren Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır, mahallelerinin üvey evlat olarak görüldüğünü söyleyerek hizmetten yoksun olduklarını belirtti.

Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Şikâyetçi

Gazetecilere mahallerinde yaşanan hizmet sıkıntısını dile getiren Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır, mahallelerinin üvey evlat olarak görüldüğünü söyleyerek hizmetten yoksun olduklarını belirtti.
 
 "BAŞKANA ULAŞAMIYORUZ"
Defalarca aramasına ve randevu talep etmesine rağmen, Selahattin Gürkan'a ulaşamadıklarını dile getiren Ünalır; "Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Orhan Ünalır; "Yoğun bakımda olan mahallemiz için zaman zaman sözcümüz oldunuz. Bundan dolayı da basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, makama geldiğinden bu tarafa ne telefonlarımıza cevap veriyor, 3 aydır randevu istememize rağmen, randevularımızı alamıyoruz. Kısacası diğer muhtar arkadaşlarımızda benim gibi dertli. Muhatap alınmıyoruz. Hizmet açısında da Hoca Ahmet Yesevi mahallesinin çok büyük sorunları var. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi hurdacılar. Hurdacıların yanında güzel bir mekân, yaşam merkezi açacaklar. Yaşam merkezinin yanında, bizi yaşanmaz hale getiren hurdacılar, onun yan tarafında Yeşilyurt Belediyemizin yapmış olduğu konutlar bulunmakta. Bu Vesile ile de yapılan konutlar için Yeşilyurt Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz. Mahallemizi yoğun bakıma sokan hurdacılarla yapılan hizmetler gölgelenmiş oluyor. Büyükşehir Belediyesi buna duyarsız kalıyor" dedi. 

 "BİZİM PARAMIZLA YAPILIYOR AMA YARIM KALDI"
Vatandaşların parasıyla yapılan Parkın yarım bırakıldığını ileri süren Ünalır;  "Ayrıca 240 kişiye Esenlik'in satmış olduğu konutlar var. Burada 13 dönümlük güzel bir parkımız var. Park olarak ayrılmış ve parası vatandaştan alınmış, çalınmış, gasp edilmiş. Bu parkı daha önceki yönetimdeki başkanlarımız yüzde 75'ini yaptılar. Fakat Selahattin Başkanımız gelince suyu kanaldan keser gibi engelledi. Yüzde 75 bitmiş olan parkın tamamlanması şuanda engellenmiş durumda. Vatandaşlar zaman zaman yarım kalan hizmetten dolayı kapıma kadar geliyor, buranın akıbetini soruyor. Ben bu konuyu CİMER'e kadar taşıdım. Bu parkımız, daha önce Esenlik bizlere evleri sattığı zaman Esenlik'le Büyükşehrin yaptığı evleri bu parkın parasını bizlerden aldılar. Benimde kendimin 2 dairesi var orada ve ben birebir muhatabım. Biz hatır için Milletvekilleri seçimleri öncesi burayı yaptırdık. Milletvekili seçimleri bitti, tekrar belediye seçimleri yaklaştı Hacı Uğur Polat zamanında yine bir hızla yaptık. Ama Selahattin Gürkan gelir gelmez, ' Ben burayı yapamam' dedi. Park içerisinde otla diz boyu oldu, yazın yılan çıktı ve park pislikten geçilmiyor. En azından yapılıp da bizlere teslim edildiği zaman kendileri de mutlu olur. Bin liralık ağaç dikildi ağaçlar kurudu orada. Yazık günah bu para vatandaşın cebinden çıkan bir para" şeklinde konuştu. 

"YEMEĞİNİ TERK ETTİM"
 Muhtarlar gününde sorunları sunmama rağmen, cevap alamayınca, muhtarlar için verilen yemeği terk ettiğini ifade eden Ünalır; "Mahallemizde asfalt, kilit taşı sorunumuz var. Kısacası Hoca Ahmet Yesevi yoğun bakımda. Karşımda doğalgaz geçiyor, muhtar evimde doğalgazım yok. Kentsel dönüşüm altında Hoca Ahmet Yesevi'yi mahvettiler. 5 yıl geriye döndüğümüz zaman Afet evlerine ben hizmet alamadım. İsmi Afet evleri gibi afet oldu gitti. Oysaki buranın güzel bir ismi var Hoca Ahmet Yesevi ama ismine yakışır hizmet alamadı. Bunun tek sebebi de, büyükşehir belediye başkanımızın bizle ilgilenmediği, telefonlarımıza cevap vermediğidir. En son bu sorunları dile getirmem şöyle oldu, muhtarlar günü nedeniyle yemek davetine gittim. Yemekten önce başkanımla tokalaştım. Başkanıma, 'Ben mahallemin sorunlarını dile getirmek istiyorum, telefonla size ulaşamıyorum, randevu vermiyorsunuz ben bu yemeği yemeyip çıkacağım' dedim ve yemedim çıktım. Buradan da muhtar arkadaşlarımı kınıyorum. Keşke benle birlikte onlarda çıksaydı, birlikte tüm muhtarlarımızın sorunlarını halletmiş olurduk. Bu yemek programında kendime ben cevap alamadığım için, daha önce dile getirdiğimiz sorunları dinlemediği, randevu istediğim vermedikleri için bende yemeğe katılmadan oradan çıktım" ifadelerinde bulundu. 

 "HURDACILAR BÜYÜK SORUN" 
Mahalle içerisinde bulunan hurdacıların mahalle için büyük bir sorun teşkil ettiğini dile getiren Ünalır; "Mahallemizin en büyük sorunu kentsel dönüşüm ile hurdacılar. Kentsel dönüşümde TOKİ bir ev vermezken, Müteahhitler burada 1-2 daire vermek için sıraya girecekler. Sonrasında ise hurdacılar. Hurdacılar bizi mahvetti. Bölge gelişen bir bölgemiz, sizde görüyorsunuz burada yeni binalar yapılmaya, iş adamları burada yer almaya başladı. Fakat hurdacılarla, beton santralleri, kilit taş fabrikaları bizleri mahvetti. Yeşilevler ile Afet evleri bölgesi bana bağlı. Yeşilevlerin alt yapısı bitmiş, doğalgazımız var. Yerler karşı karşıya olmasına rağmen, Afet evleri bölgesi afet oldu ve sesimizi duyan yok. Ben buradan haykırıyorum, Allah rızası için gelip buraya el atsınlar. Siyasi kimliklerini bir kenarı bıraksınlar, insanları dışlamasınlar. Yüzde 70 oy almış oldukları bir yere gelip derdimize çare olsunlar" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 06:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER