Başkan Güder, Bakan Kurum'a Battalgazi'deki Hasarlı Evlerin Bilgisini Verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ’ın Sivrice ilçesi meydana geleb ve  6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya bölgesinde hasar tespit çalışmalarına dair Valilikte düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.

Başkan Güder, Bakan Kurum'a Battalgazi'deki Hasarlı Evlerin Bilgisini Verdi

Malatya Valiliği'nde düzenlenen koordinasyon toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Battalgazi, Doğanyol, Kale, Pütürge ve Yeşilyurt’ta toplam 340 yıkık, 4 bin 128 ağır hasarlı, 20 de acil yıkılacak binanın bulunduğunu söyledi.

 Battalgazi, Doğanyol, Kale, Pütürge ve Yeşilyurt’ta toplam 340 yıkık, 4 bin 128 ağır hasarlı, 20 de acil yıkılacak binanın bulunduğunu ifade eden Kurum,"Malatya, Pütürge, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerimizin altyapı taleplerine de gerekli destekleri veriyoruz. Eksikleri gidermek adına belediyelerimize kaynak aktardık. Valiliğimize vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 5 milyon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 3 milyon, AFAD tarafından 3 milyon lira destek yapıldı. Vatandaşlara her türlü desteği vermek suretiyle yaralarımızı saracağız"dedi.

Valilikte gerçekleştirilen Koordinasyon toplantısının ardından Battalgazi'de depremden hasar gören Sivas Caddesi'nde bulunan bazı apartmanları inceleyen Bakan Kurum, kendisini karşılayan vatandaşlara ağır hasarlı ve yıkık binalara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hızlı bir şekilde konut ve barınma ihtiyacının giderecek çalışmaların yapılması talimatını verdiğini iletti. 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'den ilçedeki hasarlı evlerle ilgili bilgiler alan Bakan Kurum, Başkan Güder'in vermiş olduğu bilgilerin ardından Bulutlu Mahallesine geçti.  Burada depremden dolayı zarar gören evleri inceleyen Bakan Kurum, vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerin ileterek Bulutlu Mahallesinde depremden zarar gören evler için en kısa sürede gereken tüm çalışmaların yapılacağını söyledi.

 Kurum, daha sonra depremden etkilenen Malatya'nın Kale ilçesine geçti.

Sosyal Medya üzerinden bizleri takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Hesabımızı  Buradan Takip Et

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2020, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER