Bakan Kurum Doğanyol'da İncelemelerde Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'ın ardından depremden en çok etkilenen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği Doğanyol'a gitti. 

Bakan Kurum Doğanyol'da İncelemelerde Bulundu

6,8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin şiddetli en çok hissedildiği Malatya’nın Doğanyol ilçesini ziyaret etti. Malatya'nın Battalgazi İlçesinde depremin vurduğu Bulutlu Mahallesine inceledikten sonra Doğanyol'a geçen Bakan Kurum, burada incelemelerde bulundu.

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde göçük binaların olduğu alanda incelemelerde bulunan Bakan Kurum, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunarken, daha sonra Doğanyol Kaymakamlığına geçerek, burada depremde hasar gören binalarla ilgili toplantı yaptı.

Burada açıklamalarda bulunan Kurum, Malatya il ve ilçelerinde toplamda 638 bağımsız bölümden oluşan 430 yıkık binamızın olduğu yine 5 bin 826 bağımsız bölümden oluşan da ağır hasarlı binalarımızın olduğunun tespitini yaptık. Mevcut tespitler dahilinde hem Battalgazi ilçemizin köylerinde Doğanyol'da, Pütürge'de, Kale ilçemizde detaylı bir şekilde arkadaşlarımız tespitlerini yapıyorlar ve tespitin bitmesine müteakip de aynı Elazığ ilimizde olduğu gibi köylerimizde çelik kontsrüksiyondan yapacağımız ve yine yanlarında hayvanlarını barındıracağı ahırları yapacağız” dedi.

Sosyal Medya üzerinden bizleri takip ederek güncel gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Hesabımızı  Buradan Takip Et

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER