Aktürk: 'Video Gerçeği Yansıtmıyor'

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Erdal Aktürk, sosyal medyada paylaşılan bir video görüntüsünün hastanelerindeki bir hastaya ait olduğu iddiasını yalanlayarak şu açıklamalarda bulundu

Aktürk: 'Video Gerçeği Yansıtmıyor'

 Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Aktürk şu açıklamayı yaptı:

“Bugün, Malatya kamuoyunda paylaşılan bir videoda, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ait bir hasta olduğu izlenimi verilmek istenmiştir.

1- Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne görüntülerde iddia edildiği gibi hiçbir vaka gelmemiştir.

2- Söz konusu video hastanemizde değil, başka bir yerde çekilmiştir.

3- Söz konusu video kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunu kasten tedirgin etmek ahlaki bir problemdir ve sosyal medyada halkı korku ve endişeye sevk edecek tarzda, gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan yalan paylaşımda bulunan kişiler hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

4- Vatandaşlarımızın resmî makamlar dışında yapılan açıklamalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir.”

Bu arada İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli de, sosyal medya hesabında, “Başta Eğitim ve Araştırma Hastanemiz olmak üzere,ilimizde bulunan sağlık tesislerimizin hiç birinde herhangi bir karantinaaltına alma durumu söz konusu değildir.Tüm sağlık tesislerimiz acil servis ve poliklinikler dahil tüm birimleriyle aktif olarak hizmet vermeye devam etmektedir.” mesajını paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER