Av Yasağı Başladı!

Merkez Av Komisyon toplantısı neticesinde alınan karar ile birlikte av sezonunun 2 Mart 2020 tarihi ile kapandığı ve avlanmanın yasaklandığı bilgisi verildi.

Av Yasağı Başladı!

Av yasağı hakkında yapılan açıklama şöyle;

2019-2020 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonu 02 Mart 2020 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmıştır. Av sezonu dışında avlanmak kesinlikle yasaktır.

2019-2020 Av Dönemi Merkez Av Komisyon Kararı; 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarıncaav hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini göz önünde bulundurarak 24 Ağustos 2019-01 Mart  2020tarihleri arasını av sezonu olarak belirlemiş olup, 02 Mart 2020 tarihi itibariyle tüm yurtta genel av yasağı başlamıştır.

Av Sezonunun  kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı, kuluçka ve üreme alanlarına zarar verilmemesi, tüm vatandaşlarımızın yaban hayatı doğal yaşam alanlarında daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplamamasıve rahatsız edilmemesi gerekmektedir. 

2020-2021 Av Dönemine ilişkin av sezonu;2020 yılında Mayıs ayında toplanacak Merkez Av Komisyon toplantısı neticesinde belirlenecek veResmi Gazetede yayımlanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulacaktır.2020-2021 av dönemindeuygulanacak avlanma usul ve esasları ile av hayvanı türlerine göre avın açılacağı tarihleryeniden belirlenecektir.

Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarınınkoruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir.
Kamuoyuna duyurulur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER