Ak Parti'nin Büyükşehir Adayı Selahattin Gürkan Oldu

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin mevcut Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı aday göstereceği kesinleşti.

Ak Parti'nin Büyükşehir Adayı Selahattin Gürkan Oldu

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'nin mevcut Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı aday göstereceği kesinleşti.

AK Parti Genel Merkezi tarafından yerel seçimler öncesi kamuoyu yoklamalarında adı Malatya Büyükşehir Belediye başkanlığı için ilk sıralarda çıkan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti'nin Malatya Büyükşehir Belediye adayı oldu. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın AK Parti'den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması ile ilgili kararın kesinleşmesinin ardından bu karar Cuma günü saat 15:00 sıralarında Başkan Gürkan'a tebliğ edildiği, Başkan Gürkan'ında bukarardan hemen sonra İstanbul'daki aday tanıtım toplantısına katılacağı öğrenildi.

AK Parti, 40'ın üzerinde Büyükşehir ve kent belediye başkan adaylarının ismini  İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 24 Kasım Cumartesi günü saat 14 00 da yapacağı toplantı ile açıklayacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın açıklanmasının ardından Malatya ilçeleri için ise AK Parti Genel merkezince kamuoyu yoklamaları yapıldığı ve ilçelerdeki başkan adaylarının da 1 hafta sonra açıklanacağı öğrenildi.

GÜRKAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

Selahattin Gürkan, 1958 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lisesi öğrenimini Malatya’da tamamladı.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bölümü ile, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümü ve Bolu Eğitim Enstitüsü bölümleri mezunudur.

Vatani görevini tamamladıktan sonra 1979-1989 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Daha sonra Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü görevinde bulunan Gürkan, 1995-2001 yılları arasında MEB İlköğretim Müfettişi, 2001 ile 2003 yılları arasında Malatya İŞ- KUR İl Müdürü olarak görev yaptı.

2004 yılında seçildiği Battalgazi Belediye Başkanlığı görevini 2004 – 2009 (bağımsız) ve 2009 – 2013 (Ak Parti) dönemlerinde gerçekleştirdi. Üçüncü dönem Belediye Başkanlığı görevini 2014 yılı itibariyle hali hazırda sürdürmektedir.

Ayrıca Gürkan, Tarihi Kentler Birliği, Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı görevi ile encümen üyeliği görevini yürütmektedir. 2010 tarihi itibariyle Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesidir. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik, Spor Klübü Başkanlığı görevlerinde bulunan Gürkan, birçok üniversitede Misafir Öğretim Üyeliği ile birlikte, Yerel Yönetimler, Göç, Sosyal Entegrasyon ve Uyum konuları başta olmak üzere çok sayıda panel ve konferansta konuşmacı olarak yer almıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2018, 18:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
M. Nuri kadak
M. Nuri kadak - 4 yıl Önce

Hayırlı olsun çok memnun olduk

SIRADAKİ HABER