AK Parti Heyeti Pütürge’de

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP’li Gürsel Tekin ve Selin Sayek Böke’nin İzmir depremi sonrası yaptığı paylaşımlara tepki göstererek, “Maalesef CHP yalan siyasetini İzmir depreminde de sürdürdü. Bu siyaset anlayışı zavallılıktır” dedi.

AK Parti Heyeti Pütürge’de

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ve AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Malatya’nın Pütürge ilçesinde AK Parti ilçe teşkilatıyla bir araya geldi. Burada partililere seslenen Çalık, 24 Ocak’ta Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremin en fazla Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde hissedildiğini ifade etti.

Milletvekili Çalık, 24 Ocak’ta yaşanan depremden Pütürge ve Doğanyol’un yanı sıra Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde de hasar gören evlerin ve binaların olduğunu anımsattı.  İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremle ilgili de konuşan Çalık, “Allah bir daha böyle deprem ve afetleri ülkemize, milletimize, bizlere göstermesin. İzmir’de yaşanan dram ve süreç, Ocak ayında Malatya ve Elazığ’daydı. İzmir’in acısını paylaşıyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yine Malatya ve Elazığ depreminde olduğu gibi ilk andan itibaren Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla devletimizin bütün kurumları, bakanlarımız İzmir’deydi. Hala İzmir’deler ve orada yaraları sarmak, enkazın altında, aç ve açıkta tek bir canlımız, canımız, insanımız kalmasın diye mücadele ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“Pütürge merkezde kentsel dönüşüm yapılacak”

Çalık, 24 Ocak depremi sonrası Pütürge, Doğanyol, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt’taki yaraları sarmak için gayret ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hak sahipliği tamamlandı, yer tespitleri yapıldı, yıkımlar yapıldı ve ‘Pütürge’yi yeniden inşa ediyoruz’ cümlesinin altını doldurmak için çok önemli bir hizmeti daha yapıyoruz. Pütürge merkezde kentsel dönüşüm yapılacak. Yıllara mazhar o dokusu korunarak, Pütürge yeniden ayağa kalkacak.”

“CHP’li vekiller doğru olmayan bilgiler paylaştılar”

Çalık, 24 Ocak'ta Malatya ve Elazığ’da yaşadıkları acıyı Cuma günü merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremle bir kez daha hissettiklerini, depremzedeler için duacı olduklarını, devletin burada olduğu gibi İzmir’de de yaraların sarılması için çalışmalara hızlı bir şekilde başladığını ifade etti. Milletvekili Çalık, buna rağmen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin İzmir depremi sonrasında sosyal medya hesaplarında sadece iktidarı ve bazı kurumları yıpratma hedefi taşıyan doğru olmayan bilgiler paylaşarak siyaset yapmalarını kınadığını belirtti.

“CHP siyaset değil yalan üretiyor”

Çalık, “CHP'li Gürsel Tekin ile Selin Sayek Böke depremzedeleri paniğe sevk edecek şekilde depremin ilk saatlerinde çok yanlış ve gerçek dışı paylaşımlarda bulundular. Oysa normal bir muhalefet olsalardı göçük altındaki canlıları kurtarmak için canla başla çalışan AFAD, Kızılay, UMKE ve diğer kurum ve kuruluşlarımıza destek olurlardı. Bunların genel başkanı da Elazığ’da Kızılay çadırına girip ve önünde basın açıklaması yapmasına rağmen, “Deprem bölgesinde bir tek Kızılay çadırı dahi görmedim” diyen biridir. Anlayacağız CHP siyaset değil yalan üretiyor. Bu siyaset anlayışı zavallılıktır” dedi. Çalık konuşmasında, Gürsel Tekin, Selin Sayek Böke gibi CHP’li isimlerin gerçek dışı paylaşımlarının ardından İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın da milletin acısını bırakıp sosyal medya hesabından yalan siyasetine başvurduğunu belirterek, tepki gösterdi.

“Partimiz iktidardaki 18’inci yılını doldurdu”

Çalık konuşmasının devamında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001 yılında yola çıkan AK Parti’nin, 3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne 18 yıl boyunca iktidarını sürdürerek Türkiye'de değişimin, dönüşümün ve reformların adresi olduğunu sözlerine ekledi.

“Gördüğümüz tablo gerçekten iyi”

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise AK Parti’nin ‘hizmet’ demek olduğunu ifade ederek, “Bizim bir görevimiz var. Biz, halkın içinden gelen bir ekibiz, bu nedenle ‘AK Parti, hizmet’ demektir. Halkı temsil ediyoruz. Sizler ve bizler inşallah şehrimizin gelişmesine de, Pütürge’mizin sorunlarının çözümüne de katkı sağlayacağız. Bu deprem yaralarının da çok hızlı bir şekilde sarılması içinde el ele vererek, eksiklerimizi giderme anlamında sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. Milletvekili Çakır, 24 Ocak depremi sonrası yaraların hızlı bir şekilde sarılması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü kaydederek, “Gördüğümüz tablo gerçekten çok iyi. Bir, bir buçuk ay önce yeni başlanılan konutların bile çok hızlı bir şekilde kabalarının tamamlandığını gördük. 7-8 ay içerisinde takdire şayan çalışmalar yapıldı” ifadelerini kullandı.

“Pütürge’miz hak ettiği hizmetleri fazlasıyla alacak”

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca da Pütürge’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hak ettiği hizmetleri alacağını söyledi. Koca, “Pütürge’miz hak ettiği hizmetleri fazlasıyla alacak. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Milletvekillerimizin desteği, teşkilatımızın da yardımıyla, belediyemizin üstün çabalarıyla Pütürge’miz daha güzel hizmetleri birer birer kazanacak” diye konuştu.

“Pütürge’de büyük bir değişim ve dönüşüm sağladık”

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ise 24 Ocak’ta yaşanan depremde zor zamanlar geçirdiklerini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz sayesinde Pütürge’de büyük bir değişim ve dönüşüm sağladık. Bütün sorunlarımız bitti mi bitmedi ama çoğunluğunu bitirmiş olduk. Cumhurbaşkanımızın Malatya ziyaretlerinde 208 konutun teslimini de yaptık” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER