banner53

Bakan Naci Ağbal, Malatya'da

Malatya'ya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, vagon onarım Fabrikası nın Türk kızılayı'na devredildiği bilgisini vererek,” Malatya'da Kızılay yeni prefabrik konteynİr inşaatı gerçekleştirerek, yatırımlar yapacak. Bizde Maliye Bakanlığı olarak bu konu ile ilgili yer tahsisi sorununu hallettik. Hayırlı uğurlu olsun. Bin 500 kişiye istihdam sağlanırken, Malatya’da önemli bir yatırım olacak bence.

Bakan Naci Ağbal, Malatya'da

Malatya'ya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, vagon onarım Fabrikası nın Türk kızılayı'na devredildiği bilgisini vererek,” Malatya'da Kızılay yeni prefabrik konteynİr inşaatı gerçekleştirerek,  yatırımlar yapacak. Bizde Maliye Bakanlığı olarak bu konu ile ilgili yer tahsisi sorununu hallettik. Hayırlı uğurlu olsun. Bin 500  kişiye istihdam sağlanırken, Malatya’da önemli bir yatırım olacak bence.

Bir dizi görüşmeleri katılmak için Malatya'ya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal,  gerçekleştirmiş olduğu ziyaretinde Malatya Valisi Ali kabanın makamında ziyaret etti. Ağbal, bu ziyarette şeref defterini de imzaladı.

“Cazibe merkezi programı” kapsamında Malatya'nın en dikkat çekici illerden biri olacağını dile getiren Maliye Bakanı Naci Ağbal,” Bizler bölgenin gelişmesi adına teşvikleri genişlettik. son olarak ise enerji  teşviğini getirdik. Bu da yapılacak olan üretim maliyetlerinin aşağıya çekileceği önemli bir desteğidir. Primlerde ve vergilerde uzun bir süre indirim yaptık. Diğer illerde olduğu gibi Malatya’da da bizler yaşayan insanlarımızın refahının artması adına ve yaşam standartlarının yükseltilmesi adına çalışıyoruz”dedi.

KIZILAYIN KAPASİTESİ ARTACAK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı da ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başkan Çakır'dan Malatya yönelik yapılan çalışmalar hakkında tek tek bilgiler aldı.

Yapmış olduğu ziyarette uzun yıllardan beri atıl durumda bulunan eski vagon onarım fabrikasının Kızılay tarafından yapılacak olan yeni proje ile prefabrik konteynir inşaatına  Maliye Bakanlığı olarak yer tahsisi sağlandığını söyleyen Ağbal,” Malatya’da Bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Bu süreçte emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederim. Bana projeyi anlattılar gerçekten de heyecan verici bir proje. Kızılay bir yandan aslında Malatya'ya bir yatırım kazandırırken, diğer bir yandan ise ayrıca çok ciddi bir üretim üssüne  Malatya da kavuşmuş olacak. Bu da ayrıca Türk Kızılayı'nın bulunan kapasitesinin önemli derecede artması demektir”şeklinde konuştu.

ÇAKIR'DAN HİZMET AÇIKLAMASI

Yapılan ziyarette Maliye Bakanı Naci Ağbal a Malatya'da yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya merkezde başlayan şehir yenileme projesi, altyapıları tamamlanan birçok ilçelerdeki üst yapı çalışmalarının başlaması ile önceden belirlenen toplam 400 milyon liralık yatırımın şuan 300 milyonluk kısmını tamamladıklarını ve  kalan 100 milyonluk kısmının ise tamamlanması için çalışmaların devam ettiği bilgisini verdi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2018, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER