Kış lastiği denetimi yapıldı

Malatya Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik şube müdürlüü görevlileri tarafından yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlarda kış lastiği denetimi yapıldı.

Kış lastiği denetimi yapıldı


Yapılan açıklamada; "Trafik Birimlerimizce Polis sorumluluk bölgesinde 01 Aralık 2021 tarihi itibariyle tüm yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara yönelik kış lastiği denetimlerine başlanmıştır. 
Bu bağlamda 01 Aralık 2021 ile 01 Nisan 2022 tarihleri arasında tüm yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlara kış lastiği zorunlu hale getirilmiş olup uymayan araç sahiplerine 2918 sayılı Karayolları trafik kanunun 65-A maddesi hükümleri doğrultusunda 2021 yılı için 846 TL idari para cezası uygulanmaktadır.  Ayrıca kış mevsimi sebebiyle soğuk hava şartlarında karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında vatandaşlarımızın seyahat edebilmeleri maksadıyla araçlarının kış bakımlarını yaptırmaları ve mevsim şartlarına uygun lastik kullanmaları mal ve can güvenliği açısından önemle rica olunur.. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER