Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da

GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte, Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı "Malet Geçici Konaklama Merkezi"nde halka hitap etti.

Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Geçici Konaklama Merkezi'nde depremzedelerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Malatya, yiğitliğin, mertliğin şehridir. Malatya milli iradenin ve demokrasinin şehridir. Burası Turgut Özal gibi millet ve devlet sevdalısı bir siyasetçiyi yetiştirmiş toprağı bereketli bir şehirdir. Malatya'nın has evladı, Türkiye'ye demokraside kazanımlar elde etmiş 8. cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı memleketinde bir kez daha rahmetle anıyorum. Darbelere meydan okurken Malatyalı kardeşlerimizin duasını her zaman yanımızda hissettik. Pazar'a hazır mıyız? Yalnız unutmayın pazara kadar değil mezara kadar beraberiz. Onun için şu 5 günü dolu dolu geçireceğiz" DEDİ.

Malatya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşı ve emeklilerin bayram ikramiyesine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.Erdoğan:" Emeklilikte yaşı bekleyen vatandaşın sorunun çözdük. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz. Kamu işçilerimizin maaşını 21 bin lira seviyesine çıkardık. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz'da 22 bine yükseltme sözü verdik"dedi


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.