Ülkenle Gurur Duy...

 Haftalardır yazdık, konuştuk, anlattık. Dikkatli olun, tedbirli olun, evde kalın, uzak kalın  diye uyardık!
    Ve çok şükür normalleşme sürecine ilk adımları atabildik.

     Üstelik dünya da büyük bir örnek teşkil ederek. Hem de bir takım tedbirsiz ve önlemsiz durumlara sebebiyet verip, hoş olmayan izdiham sahnelerine rağmen. 

      Bütün bunların yanın da bu süreci çok iyi yönetebildik.

      Hangi partiyi tutarsan tut, hangi durumu eleştirirsen eleştir ama sakın bu tablo karşısında ülkene, devletine haksızlık etme. 

        İspanya =27.650
        İtalya=31.763
        İngiltere=33.998
        Fransa=24.760
        ABD=89. 406
        Almanya=8.001
        Türkiye=4.096

       Nüfusa oranla bir değerlendirme yapıldığında dahi en iyi orana sahip olan ülkenin Türkiye olduğu açık ve net ortada. Dünya bu konuda oldukça başarısız ve sınıfta kalmış durumda. Hani hep avrupa da insan hayatının daha kaliteli olduğu söylenir durur. Kapitalist anlayışa göre yapılan bir değerlendirme olduğu ne kadar da doğru değil mi. Öyleyse insan sağlığı için neden bir çaba sarf edilmemiş ve gereken alt yapı oluşturulmamış.İnsanın uzantıları kullanılarak elde edilen teknolojilerin insan hayatına pekte bir etki etmediğini hep birlikte görmüş olduk.

       Biz ülke olarak büyük değerlere sahibiz. Sürekli olumsuz yönlerimizi konuşsak yazsakta bu sayede hep bir iyi olma çabamızda var. Kriz yönetebilmek, bu kadar insanın hem sağlığını hemde yaşam standartlarını koruma çabası ve alınan sonuç ciddi anlamda bir başarı.Elbette ki ekonomik anlamda bir çökmeyi dünyayla birlikte bizde yaşadık yaşayacağız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sözü belki de ilk defa bu kadar gerçek ve yerindeydi. 

       Bu süreç henüz bitmiş durumda değil ve dünya sağlık örgütünün açıklamalarına göre 2.dalganın gelmesi durumu söz konusu. Normalleşme sürecimize dikkat etmek ve kurallara uymaya devam etmemiz gerekmekte. 

       Ülke olarak acı kayıplar da verdik maalesef. Fedakarca çalışıp, kendi canını siper eden sağlık personelleri, doktorlarımız, hemşirelerimiz hepsine en zor görevler düştü ve bazısı görevi başında bu virüse yakalanarak hayatını kaybetti. Hepsine ciddi anlamda minnettarız. 

       Hep olumsuzluklar olsa da güzel şeylerde oldu. Virüsü yenmeyi başarabilen bazı doktorlarımız immüm plazma bağışçısı olmaya karar verdi. Bir çok konuda örnek teşkil eden sahnelere de şahit olduk. 

       Biz ülke olarak her olumsuzluğu atlatabilecek çok olumlu özelliklere sahibiz. Bu süreç bize ciddi anlamda gözlem yapma imkanı sundu. Umarım hepimiz bu zor günlerden sonra sahip olduğu imkan ve değerlere de gereken hassasiyeti gösterir ve onların kıymetini biliriz.

YORUM EKLE