Y.Malatyaspor İzmir'den 3 Puanla Dönüyor / 3-1

Süper Lig 2018-2019 sezonu ilk maçında deplasmanda İzmir temsilcisi Göztepe ile karşı karşıya gelen Evkur Yeni Malatyaspor, bu zorlu deplasmandan puanla dönmeyi başarırken, kırmızı kartların öne çıktığı mücadelede konuk ekip, rakibini Arturo Mina, Danijel Aleksic ve Ömer Şişmanoğlu'nun attığı gollerle 3-1 yenmesini bildi.

Y.Malatyaspor İzmir'den 3 Puanla Dönüyor / 3-1

Süper Lig 2018-2019 sezonu ilk maçında deplasmanda İzmir temsilcisi Göztepe ile karşı karşıya gelen Evkur Yeni Malatyaspor, bu zorlu deplasmandan puanla dönmeyi başarırken, kırmızı kartların öne çıktığı mücadelede konuk ekip, rakibini  Arturo Mina, Danijel Aleksic ve Ömer Şişmanoğlu'nun attığı gollerle 3-1 yenmesini bildi.

Ligin ilk haftasında Göztepe’ye konuk olan Evkur Yeni Malatyaspor, Ertaç, Seth, Mina, Sadık, Chebake, Ahmet Yıldız, Guilherme, Aleksic, Dia, Adem, Khalid ilk 11’i ile çıktığı karşılaşmayı 3-1 kazanmasını bildi.

İLK YARIDA TEK GOL

Hakem Özgür Yankaya’nın ilk düdüğüyle maça hızlı bir başlangıç yapan ev sahibi Göztepe, daha ilk dakikalarda rakibi Evkur Yeni Malatyaspor’un kalesinde önemli tehlikeler yarattı. Karşılaşmanın ilk yarısında istekli ve arzulu bir futbol ortaya koyan Göztepe’nin bir topu direkten dönerken, konuk ekip Evkur Yeni Malatyaspor, rakibinin baskılı futboluna baskıyla karşılık verdi  ve kazanılan serbest vuruşta rakip kaleye gol aramaya giden  Arturo Mina’nın ayağından 22. Dakikada golü bularak 1-0 öne geçti. Tartışmalı bir gol kaydeden Arturo Mina’nın pozisyonuna  yan hakem ofsayt kararı verirken, maçın orta hakemi  ise “VAR” uygulamasını devreye koydu ve Evkur Yeni Malatyaspor, rakibi karşısında öne geçmeyi başardı. Bu golden sonra beraberliği yakalamak adına Evkur Yeni Malatyaspor kalesine gelmeye başlayan Göztepe’ye rakip defans oyuncuları geçit vermedi. Göztepe’de  32. Dakikada Andre Poko, Adem Büyük’e yapmış olduğu hareketin ardından ikinci sarı karttan  kırmızı kartla oyun dışı kalırken, karşılaşmanın ilk yarısında kalan dakikalarda başka gol olmayınca konuk takım Evkur Yeni Malatyaspor soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

İKİNCİ YARIDA KARTLAR VE GOLLER ARKA ARKAYA GELDİ

Mücadelenin 2 yarısına 1-0 geride başlayan Göztepe, Yeni Malatyaspor kalesine beraberlik golünü yakalamak istesede  2. Yarının henüz 49. Dakikasında  Andre Castro yapmış olduğu sert müdahalenin ardından Hakem Özgür Yankaya tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı ve Göztepe sahada 9 kişi kaldı. Bu kırmızı karttan kısa bir süre süre bu sefer Evkur Yeni Malatyaspor’da Issam Chebake, ceza sahasının hemen dışından rakibine yapmış olduğu hareketten dolayı  64. Dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.  Karşılaşmada dakikalar 70’i gösterdiğinde Evkur Yeni Malatyaspor’da Sadık Çiftpınar’ın kendi kalesine attığı golle Göztepe durumu 1-1 getirse de, ikinci yarıda hem kırmızı kart, hemde gol yağmurudu durmadı ve Evkur Yeni Malatyaspor’da yeni transfer  Danijel Aleksic 73. Dakikada sahneye çıkarak bir kez daha takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Bu golden hemen sonra beraberlik için baskı yapan Göztepe’nin defansta vermiş olduğu açığı iyi değerlendiren Evkur Yeni Malatyaspor’un  golcüsü Ömer  Şişmanoğlu, takımının 3. Golünü kaydetti ve karşılaşma da  3-1 Yeni Malatyaspor’un galibiyetiyle sonuçlandı

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2018, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER