Yeni Stadın Zemini Mantar Hastalığına Yakalandı

Evkur Yeni Malatyaspor’da saha çimlerinde yaşanan sorunlar, kuruma ve sararmalara yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Yeni Stadın Zemini Mantar Hastalığına Yakalandı

Evkur Yeni Malatyaspor’da saha çimlerinde yaşanan sorunlar,  kuruma ve sararmalara yönelik çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Yeni sezon öncesi son provasını Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübüyle kendi saha ve seyircisi önünde yapan Evkur Yeni Malatyaspor’da Yeni Malatya Stadyumu’nun zemini nin bozulmuş hali dikkat çekti. Karşılaşmadan hemen sonra bir spor otoritesi zeminde yaşanan sorunların sıcak havadan kaynaklandığını ifade etmelerinin ardından gerçek nedenin ise mantar hastalığından kaynaklandığı belirtildi.

Geçen sezonki o güzel görüntüsünden eser kalmayan zeminin bozulması nedeniyle ilgili Evkur Yeni Malatyaspor kulübünden verilen bilgilere göre, zemindeki bozulmanın sıcak havalar ve buna bağlı olarak yaşanan hava sirkülasyonu sorunuyla ortaya çıkan ‘mantar hastalığı’ kaynaklı olduğu belirtildi. Yeni Malatyaspor Kulübü’nün saha çiminde oluşan mantar hastalığına ve sorunlu bölgelere ilaçla müdahale ettiği belirtildi.

Süper Lig’in ilk haftasında İzmir’de Göztepe ile karşılaşacak olan Evkur Yeni Malatyaspor’da ikinci haftada oynanacak olan Fenerbahçe maçına sahanın hazır edilmesi için yoğun bir çalışma yapıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER