Gevrek,'Borç 58 Milyon, Sergen Hoca'da Hatalıyız, Köklü Değişiklik Olacak'

Yeni Malatyaspor’da kötü gidişin faturasını açıklayan Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, Sergen Yalçın’ın gönderilmesinden, takımın borcuna kadar önemli açıklamalarda bulunarak, kulüp içerisinde önemli değişiklikler yapılacağını söyledi.

Gevrek,'Borç 58 Milyon, Sergen Hoca'da Hatalıyız, Köklü Değişiklik Olacak'

Bu sezon yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Gevrek'in basın toplantısından önemli bazı satır başları şu şöyle;

ADİ GEVREK: “6 YIL İÇİNDE HATALARIMIZ OLDU”

2. ligden bu zamana beraber olduklarını belirten Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek,” Hepimizin ortak derdi olan, üzüntümüzün de sevincimizi de ortağı Yeni Malatyaspor. Zaman zaman fikirlerimizi uyuşmaya bilir ama bizim ortak sevdamız Yeni Malatyaspor. Doğru yaptıklarımızı nasıl söylüyorsak yanlışlarımızı da söylemek zorundayız. Altı seneye baktığımız zaman o yıllarda da hatalarımız ve yanlışlarımız oldu. Ama o hatlarımızdan ders çıkarıp, yol yürüdük. Geçen yıl Süper Ligi 5. Bitirip UEFA’ya gittik. Ülkemizi en güzel şekilde temsil ettik. Ülke puanını 2.5 puan kazandırdık” dedi.

“SERGEN YALÇIN'IN GİTMESİ YÖNETİM KARARI, HATALIYIZ ”

Yeni sezonda Sergen Yalçın’ın gitmesiyle birlikte zor bir süreç yaşadıklarını da belirten Gevrek, “Bizim tarafımızdan Sergen Hocanın gitmesi bir hataydı. Yönetim kararı ile gitmişti Sergen Hoca bazı sıkıntılardan dolayı. Bu hatalarımızdan ders çıkarmamız lazım. Tek hatamız oda değil. Çok hatalarımız var. İkinci yarı gerçekten hepimiz çok sıkıntılar yaşadık. Taraftarlarımızda da kamuoyunda da bu üzüntüyü gördüm. Bu yaşananlardan dolayı şahsım ve yönetim kurulum olarak özür diliyorum. Haklarını helal etsinler. Bugünlere kadar hep sevinçler yaşatmıştık, 5 ay içerisinde ciddi üzüntüler yaşattık. Bizim bir olmamız lazım, birlikte olmamız lazım. Ben 6 yıldır bu kulüpteyim. Cebimden kulübe verdiğim parayı genel kurulda açıkladım"ifadesini kullandı.

"TAKIMIN PARASINI YEMEK ŞEREFSİZLİKTİR"

Taraftarların kendisini isitfaya da davet etese protesto da etse kırgın olmadığını dile getiren Gevrek," Kalkıp ta Malatyaspor’un parası nerde, nereye gitti demek çok ahlaksızlıktır. Bu kulübün parasını bırakın almayı bilerek israf etmek namussuzluktur, şerefsizliliktir. Bir deprem yaşadık ve bu depremden dolayı oynamak istemeyen oyuncularımız oldu. Malatya’ya gelmek istemeyen oyuncular oldu. Bunların hepsiniz biz yaşadık. Yaşananlar bunlarda dolayı oldu. Bu ilerde bizim hatamız yok da demiyoruz. Taraftarımız bize istifa et desede, protesto etse de kırgınımız olmaz. Bu onların hakkı yeter ki hakaret olmasın. 2. Ligden PTT’ye çıkarken de protesto edildim, Süper Lige çıkarken de istifaya çağrıldım, UEFA’ya giderken de böyle tepkilerle karşılaştım. Gelinen süreçte Siyasilerimiz ve tüm belediye başkanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda oldular onlarda.Malatya’nın menfaatine bizden daha iyi yapacak birileri olursa buyursun gelsinler. Ama bununda bir kuralı var. Bir tüzüğümüz var ve bu tüzüğü ben yapmadım. Adayların çıkması kadar doğal bir şey olamaz. Ortada kongre yokken, kulübün başında bir başkan var. Başkan adayları çıkıyor. 6 sene önce neredeydiniz”dedi.

Başkan Adil Gevrek, Basın mensuplarının sorularını şöyle cevapladı;

Takımın borcu ne kadar?

-Sportif başarı önemli ama mali tabloda çok önemli dedik. Bugün baktığımızda 58 milyon borç var.

Takıma faydalı olan isimler neden satıldı?

-Guilherme gittiğinde neden böyle bir sözleşmeye imza attınız dendi. Şuan Trabzonspor’dan başka takım istesin 50 bin Euro’ya çıkabiliyor.Bifouma kesinlikle takımdan ayrılmak istediğini ve oynamayacağını bize söyledi. Mecbur göndermek zorunda kaldık. Takım kümeye giderken,5 milyonda verselerdi Jahovic’i, Bifouma’yı nede Guilherme’yi satmazdım. Eğer zorda takımda bıraksaydım bu futbolcuları bize fayda sağlamayacaklardı.

Takım küme düşüyor ve küme düşme maçında neden sadece 3-5 yöneticiniz yanınızdaydı? Yalnız mısınız?

- Evet yalnız kaldım. Tek başıma kaldım. Çok net bir şekilde söylüyorum bunu. Ama bundan ders çıkaracağız.

Hikmet Karaman ile devam edilecek mi? Kaç futbolcu alınacak?

-Hocamızla kendisiyle bir araya gelip konuşacağız. Şuan belli bir durum yok. 1.5 yıllık sözleşmemiz var. Bu yıl sadece yabancı değil, yerlide transferler olacak. Şuanda transfer komitemiz çalışıyor.

Yönetim ve Kulüp içinde radikal karar alacak mısınız?

-Kulüp içerisinde ne olursa olsun değişiklikler olacaktır.

yenimalatyahaber.com

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 21:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER