Seçimler Bir Hizmet Yarışı Olmalıdır

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde büyükşehir belediye başkanı başta olmak üzere merkez ilçelerimiz ile diğer ilçe belediye başkanlarını seçeceğimiz gibi mahalle muhtarlarımızı da seçmiş olacağız. 
Bundan beş yıl kadar önce 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde bende 33 yıldır oturmakta olduğum Paşaköşkü Mahallesinde muhtarlık için adaylık koymuş, ancak kazanamamıştım. 
Adaylık koymamın en büyük nedenlerinden bir tanesi mahallemin sorunlarına çözüm üretmek olduğu kadar engellilerinde bu tür yarışlarda var olduğunu gösterebilmek istediğim içindi.
Adaylığımı koyduktan sonra mahalle seçmenleriyle ilgili yapmış olduğum çalışmalar ve görüşmeler sonucunda aldığım bilgilere bakarak kazanacağıma olan inancım artmıştı. Bu şekilde düşünmeme neden olan diğer bir konu ise görüştüğüm yüzlerce kişiden almış olduğum destek sözleri vardı. 

Ancak seçimden sonra söz verenlerin sözlerini tutmadığı gibi bazı kendini bilmez kişi ya da kişiler tarafından da engelli oluşum üzerinden adaylığım hakkında çirkin sözler sarf etmeleri sonucunda kazanamamıştım.   
Başlarına taktıkları at gözlüğü ile sadece kendi pencerelerinden bakmayı bilen bazı kendini bilmez insanlarımız, “O engelli biri, binalara girip çıkamaz. Engelliğinden dolayı muhtarlık yapamaz. Bu işi yapması imkânsız.” vb. gibi düşünceyle adaylığım hakkında ileri geri konuşarak oy kaybetmeme neden olmuştu. Bu çirkin söylemlerin birçoğu kelimesi kelimesine bana ulaşıyordu. 

Bu söylemleri yapanlar arasında benim dışımda aday olan diğer kişi ya da kişiler başta geliyordu. Ki bu kişi ya da kişiler bu tür çirkin söylemleri yapmamış olsalar diğer insanların aklına dahi geleceğini sanmıyordum. 
Önümüzdeki günlerde ise yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde tekrar muhtarlığa aday olup olmadığımı soran yüzlerce kişi oldu. Onlara aday olmayacağımı ancak yıllar öncesinde tanıştığımız arkadaşım ve dostum olan Şehit Tuncay Göksu Parkının (eski adı Vakıf Park) işletmeciliğini yapan Ali Bozkurt’un azaları arasında olduğumu ve onu desteklediğimi söyledim. 

Ali Bozkurt’u neden desteklediğim konusuna gelince, 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçiminde mahallemizde sevilen ve sayılan Mehmet Kaplan muhtarımız olmuş ancak bir yıl kadar sonra Mayıs 2000’de vefat edince azalarından T.Ş. adlı kişi yerine muhtar olmuştu. Seçilen kişi 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine kadar ise kesintisiz 19 yıl kadar muhtarlık yapmıştı. Bu süre zarfında ise mahallemizde sağlıklı hiç bir çalışma yapılmamış ve doğru dürüst hizmet alınamamıştı. 
31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde ise kazanarak muhtar olan kişide ne yazık ki sağlıklı bir hizmet üretememiş ve mahallemizin bir beş yılı daha hizmetsiz geçip gitmişti.   
İşte bu nedenlerle Ali Bozkurt’u desteklemeye karar vermiştim. 24 yıldır sağlıklı bir hizmet alamayan ve sorunları giderilemeyen mahallemizin önümüzdeki bir beş yılını daha kaybetmemek için tüm mahalleli insanlarında seçimlerini iyi yaparak oylarını kullanmalarını bekliyorum. 

Bu güne kadar muhtarlık yapanlar saat 9 ile 9,30’dan önce gelip muhtarlığı açmadıkları gibi öğlenden sonraları ise saat 15.00 civarlarında muhtarlığı kapatıp gidiyorlardı. Hafta sonları ise ortalıkta görünmüyorlardı. 
Ali Bozkurt’un muhtar olması halinde ise gerek evi, gerek işlettiği park gerekse de muhtarlık binası yan yana olması nedeniyle haftanın 7 günü 24 saat arandığında buluna bilinecektir. Bunun olması bile mahalle sakinleri açısından büyük bir avantaj olacaktı. Kazanması halinde ben de yıllardır edinmiş olduğum bilgi birikimleri ve deneyimlerimle kendisine destek vereceğim. 
Mahallemizin önümüzdeki bir beş yılı daha hizmet alamadan kaybetmemesi amacıyla mahalle sakinlerinin oylarını daha bilinçli ve daha dikkatli kullanmalarını bekliyorum. Verecekleri desteklerle Ali Bozkurt’un kazanması halinde;
Tek akıl yerine ortak akılla hareket edilerek Paşaköşkü Mahallesine bağlı 5 Cadde ile 19 Sokakta yaşanan çevre temizliği, sokak aydınlatmaları, altyapı ve üstyapı sorunlarına ivedilikle üreteceğimiz çözümlerle mahallemizi ilimizin örnek bir mahallesi haline getirmeye çalışacaktır.

Yapılacak işlerin başında mahalle sakinleri arasında bulunan ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek kayıt altına alınması yapılacaktır. Ardından sosyal yardım kurum ve kuruluşlarıyla irtibat halinde olunacak ve gelen yardımların tamamı hak sahiplerine adilce ulaştırılması sağlanacaktır. 

Ramazan ile Muharrem Aylarında, Aşure ve Abdal Musa Lokmalarında vb. gibi özel günlerde mahalle sakinleri arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla etkinlikler yapılacaktır. 
Mahallede bulunan Şehit Tuncay Göksu Parkı başta olmak üzere diğer park ve bahçelerin doğal afetler için hazır hale getirilmesi sağlanacaktır. 
Doğal afetlerin yaşanması halinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibat halinde mahalle sakinlerine 7/24 saat hizmet verebilecek durumda hazır olunması sağlanacaktır.
Mahallemizde bulunan elektrik kablolarının yer altına alınması amacıyla gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Sözün özü olarak, yapılacak olan seçimler bir hizmet yarışıdır ve öyle de olmalıdır. Gerek belediye gerekse de muhtarlık seçiminde hangi aday kazanırsa kazansın bunun bir hizmet yarışı olduğunu unutmasınlar. 
 

YORUM EKLE