Ziraat Okulu Atak-S Civciv Üretiliyor

Türkiye’nin tarımsal üretimde istediği ara elemanı yetiştiren, kamuoyunda bilinen adıyla Ziraat Okulu, bugünkü resmi adıyla Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yıllardır vatandaştan büyük talep gören, çevre şartlarına ve hastalıklara dayanıklı, yumurta verimi yüksek Atak –S cinsi tavuklarla doğal yumurta ve tavuk üreterek çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Ziraat Okulu Atak-S Civciv Üretiliyor

Türkiye’nin tarımsal üretimde istediği ara elemanı yetiştiren, kamuoyunda bilinen adıyla Ziraat Okulu, bugünkü resmi adıyla Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yıllardır vatandaştan büyük talep gören,  çevre şartlarına ve hastalıklara dayanıklı, yumurta verimi yüksek Atak –S cinsi tavuklarla doğal yumurta ve tavuk üreterek çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Yetiştirdiği öğrencilerle Tarım, Hayvancılık ve Gıda sektörünün ara eleman ihtiyacını karşılayan okul yalnızca Malatya’ya değil aynı zamanda bölgeye hizmet veriyor. Öğrencilerine teorik eğitimlerinin yanında okula ait geniş uygulama atölyelerinde mesleki eğitim veren okul, Mesleki Eğitimin vazgeçilmezi olan yaparak öğrenmeyi kendine ilke edinerek,  uygulama bahçeleri ve arazilerinde tarımsal eğitim alanında bahçe bitkileri, tarla bitkileri ve peyzaj dallarında eğitim ve öğretimini sürdürüyor.

Müdür Doğan: Uygulamalı mesleki eğitim veriyoruz

Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Bölümünde mesleki eğitimde kaliteyi artırmak, bölge çiftçisine destek olmak için Ankara Tavukçuluk Araştırması Enstitüsü tarafından üretilen, bir günlük Atak-S yumurtacı tavuk civcivlerini okula getirerek, kanatlı hayvancılık atölyelerinde Alan öğrencilerine, tavukçuluk konusunda mesleki eğitim veriliyor.

Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şükrü Doğan, bu sayede alan öğrencileri kanatlı hayvancılık atölyelerinde tavuk besleme, bakımı ve tavuk sağlığı konusunda inanılmaz deneyim kazandıklarını belirterek “Eski ismi ile Ziraat Okulu yeni ismi ile Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ilimizde yumurtacı tavuk yetiştiriciliğine önemli katkı sağlayan okulumuz bu yılda geleneği bozmadı” dedi.

Özellikle Malatya da yumurtacı tavuk yetiştiriciliği konusunda farkındalık oluşturmayı ve insanlar arasında yetiştiriciliği yaygınlaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Doğah,  yetiştirilen tavuklarla sağlıklı beslenmeyi ve aile bütçesine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2019, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER