Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başarılarını Guıness Rekorlar Kayıtlarına Geçiriyor

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başarılarını Guıness Rekorlar Kayıtlarına Geçiriyor

Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başarılarını Guıness Rekorlar Kayıtlarına Geçiriyor

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başarılarını Guıness Rekorlar Kayıtlarına Geçiriyor

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezimizde karaciğer nakli ameliyatları 2002 yılında başlamış olup, 2008 yılından günümüze kadar Avrupa ve Türkiye’ de en fazla karaciğer nakli yapan merkez olmuştur. İnönü Üniversitesi bünyesinde 2011 yılında Karaciğer Nakli Enstitüsü kurulmuş olup, karaciğer nakilleri ile ilgili bilimsel çalışmaların ve karaciğer nakillerinin yapıldığı modern bir enstitüsü binası ve Karaciğer Nakli Hastanesine 2016 yılında kavuşmuştur.

Transplantasyon hepatolojisi, transplantasyon immünolojisi ve ultrastrüktürel histopatolojik elektron mikroskopisi araştırma laboratuvarı bulunan enstitü bünyesinde, 152 hasta yatağı (7 ayrı departmanda 116 servis yatağı, 3 yoğun bakım ünitesinde 36 yoğun bakım yatağı olmak üzere), 12 ameliyathane, transplantasyon radyolojisi ve endoskopi-ERCP ünitesi ve 5 poliklinik bulunmaktadır. Karaciğer Nakli Enstitüsü’nde karaciğer naklinin dışında ileri hepatobiliyer cerrahi, böbrek nakli, ince barsak nakli ve pankreas nakilleri de gerçekleştirilmektedir.

Enstitümüzde bugüne kadar 2.500’ün üzerinde karaciğer nakli yapılmıştır. Geçen yıl 26 Haziran 2018 tarihinde aynı saatte, sabah 08:00’de başlayıp, akşam saat 18:00’de bitirerek, planlı 3 canlı vericili karaciğer naklini eş zamanlı olarak Uluslararası Sempozyumda başarıyla gerçekleştirdik. Guinness’e başvurma fikri, bu operasyonlardan sonra bizde çağrışım yaptı. Bu arada dünyada başka bir merkezde aynı anda, elektif koşullarda, 3 canlı vericili karaciğer nakli operasyonunun yapılmadığını biliyorduk.

 Bu yıl 12 Haziran 2019 Çarşamba günü 5 canlı vericili karaciğer naklini, 5 alıcı 5 verici olmak üzere aynı anda 10 ameliyathanede, elektif olarak sabah 08:00’de başlayıp akşam saatlerinde bitirmeyi ve bu işlemi “Guinness Rekorlar”a sunmayı planladık.

Buradaki amacımız, aynı gün içerisinde, aynı anda 5 karaciğer nakline acil olarak gereksinim duyan hastalara hitap edebilecek fiziki koşullar, tıbbi teçhizat ve hekim-hemşire-personele sahip bir enstitü olduğumuzu göstermektir. 

12 Haziran 2019’da yapmayı planladığımız dünyada ilk olacak bu önemli  çalışmanın video kayıtları ve diğer verileri şahitler huzurunda kayıt altına alınacak ve Guiness Rekorlar’a sunulacaktır. Tüm ajanslarımızı ve medya mensuplarımızı şahitlik yapmaya ve bu önemli karaciğer nakli operasyonlarını dünyaya duyurmaya davet ediyoruz.
Saygılarımla.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER