Kemik İliği Naklinde Malatya Marka Olma Yolunda

2017 yılının Kasım ayında Turgut Özal tıp Merkezi'nde başlayan çocuk kemik iliği nakilleri almış olduğu başarılı sonuçlarla dikkat çekti. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde şu ana kadar toplam 3 çocuk için kemik iliği nakli gerçekleşirken, 3 çocukta sağlıklarına kavuştu.

Kemik İliği Naklinde Malatya Marka Olma Yolunda

2017 yılının Kasım ayında Turgut Özal tıp Merkezi'nde başlayan çocuk kemik iliği nakilleri almış olduğu başarılı sonuçlarla dikkat çekti. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde şu ana kadar toplam 3 çocuk için kemik iliği nakli  gerçekleşirken, 3 çocukta sağlıklarına kavuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen çocuk kemik iliği nakline dair açıklamalarda bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Profesör Doktor Hakan Parlakpınar,”Karaciğer naklinde olduğu gibi hedefimiz çocuk kemik iliği naklinde de hem bölgemizde, hem de ülkemizde bir marka olmak”dedi.

2017 YILINDA BAŞLANDI"

Kayseri'nin Doğu’su ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tek nakil gerçekleştiren Pediyatrik bir birim olma başarısı gösteren İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi, 2015 yılında başlatılan ruhsatlandırmanın ardından 2017 yılının sonuna doğru ise nakillerine başlamıştı. Pediyatrik kemik iliği nakli servisinde 3 çocuk yeniden yapılan kemik iliği nakliyle hayata merhaba derken, sağlıklı bir şekilde buradan taburcu oldular. 

"2 ÇOCUK PLANLAMAYA ALINDI"

Adını başarılarla duyuran Turgut Özal Tıp Merkezi, bilindiği üzere en son olarak karaciğer nakli ile ismini duyurmuştu. Karaciğer naklinden sonra en son olarak kemik iliği naklini de yaparak marka olduklarını ifade eden Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Profesör Doktor Hakan Parlakpınar,” Çocuk kemik iliği naklinde önemli bir yer aldık ve merkez olduk. Yapmış olduğumuz karaciğer naklinde tabii ki haklı bir başarımız ve gururumuz var. Dünyada 2. sırada yer alırken Avrupa'da ise 1. sırada yer almaktayız. Kemik iliği nakli süreci 2017 yılında başladı. Çocuk kemik iliği nakli Kayseri'nin doğusundan başka hiçbir merkezde bulunmamaktadır.3 çocuğumuz için yapılan ilik naklilinden başarılı sonuçlar almış ve 3 çocuğumuz sağlıklı bir şekilde taburcu edilirken, 2 çocuğumuz ise bu doğrultuda planlamaya alındı” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 21:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER