Bentli: 'Birçok mahallemizde pozitif vakalarımız bulunmaktadır'

Birçok ilçemizde ve şehir merkezindeki birçok mahallemizde pozitif vakalarımız bulunmaktadır

Bentli: 'Birçok mahallemizde pozitif vakalarımız bulunmaktadır'

Değerli Vatandaşlarımız; İlimizdeki hasta sayılarını paylaşarak insanlarımızın panik havasına girmelerine veya rehavete kapılmalarına yol açmak istemiyorum. Birçok ilçemizde ve şehir merkezindeki birçok mahallemizde pozitif vakalarımız bulunmaktadır. Orta ve ileri yaş grubu hastalarımızdan vefatlarımız da maalesef oldu.

Bilmenizde fayda gördüğüm şu hususları sizlerle paylaşmak istiyorum:

İl Pandemi Kurulunda görev alan ve Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu üyesi olarak da görev alan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali ÖZER ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar BAYINDIR hocalarımıza destekleri için teşekkür ederim. İnönü Üniversitemizde çok profesyonel çalışan ve günde 3 kez sonuç veren PCR laboratuvarımız var. Prof. Dr. Yusuf YAKUPOĞULLARI ve Prof. Dr. Barış OTLU hocalarımızın büyük özveri ve emekleri ile hızlı ve doğru sonuç alabiliyoruz
Filyasyonda görevli 141 personelimizden oluşan toplam 58 ekibimiz, gece gündüz demeden sonucu pozitif çıkan tüm hastalarımıza ulaşıp; tedavilerine en kısa zamanda başlayarak ve temaslılarına izolasyon önerilerinde bulunarak büyük bir fedakarlıkla çalışıyorlar. Aile hekimlerimiz, kendilerine kayıtlı olan ve sonucu pozitif olan tüm hastaları ve temaslılarını günlük takip ediyorlar. Hastanelerimizde yatan hastalarımızın, özellikle sıkı takip edilmesi gereken yoğun bakımlardaki vatandaşlarımızın bakım ve tedavilerini gerçekleştiren sağlık çalışanlarımız var. 
Yaşadığımız bu pandemi sürecinde mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan temizlik personelimizden, hemşirelerimize, şoförlerimizden doktorlarımıza kadar tüm sağlık çalışanlarımıza, eczacılarımıza ve bize her konuda destek veren kolluk kuvvetlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 
Sizlerden en büyük ricam Sayın Sağlık Bakanımızın tavsiyelerini uygulamanızdır: ‘’Hastalığı hafif geçirebilirsiniz ama başka bir insanın hatta yakınlarınızın daha ağır seyreden bir tablo ile karşı karşıya kalmasına neden olabilirsiniz. Dışarıya hergün çıkma zorunluluğunuz varsa sosyal mesafeye uymaya ve maske takmaya özen gösterelim. Evlerimizde de bu izolasyon ve temizlik kurallarına dikkat edelim. Unutmayalım ki; en güçlü tedavi temas ve hijyen kurallarına uymaktır.’’

 Bu zor günleri el birliği ile geride bırakacağımıza inanıyor; özlediğimiz sağlıklı günlere kavuşmayı diliyorum.
                                                                                                                   
                                                                                                         

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER