'Yeşil Kuşak' Projesi Gerçekleşecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT’de katıldığı televizyon programında çeşitli konular hakkında açıklama yaparken, özellikle bazı illerdeki eski statların ‘Millet Bahçeleri’ne dönüştürüleceğini söyledi. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından Malatya İnönü Stadı’nın, Battalgazi Belediyesi’nin ‘yeşil kuşak’ projesine dahil edilme şansını arttırdığı şeklinde yorumlandı.

'Yeşil Kuşak' Projesi Gerçekleşecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT’de katıldığı televizyon programında çeşitli konular hakkında açıklama yaparken, özellikle bazı illerdeki eski statların ‘Millet Bahçeleri’ne dönüştürüleceğini söyledi. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından Malatya İnönü Stadı’nın, Battalgazi Belediyesi’nin ‘yeşil kuşakprojesine dahil edilme şansını arttırdığı şeklinde yorumlandı.

Son yıllarda yapmış olduğu hizmetlerle adını duyuran Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, en önemli projelerinden olan 'Yeşil Kuşak' projesi Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski statların ‘Millet Bahçeleri’ne dönüştürüleceği açıklamalarının ardından daha önem kazanmış oldu.

YEŞİL KUŞAK PROJESİ GERÇEKLEŞECEK Mİ?

Yeni Şehir Stadyum'u karşılığı TOKİ’ye devredilen İnönü Stadı’nın imara açılması yerine Atatürk Anıtı ile Battalgazi Belediyesi binası arasında bulunan İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı, kız lisesi ve ŞKÖ Endüstri Meslek Lisesi alanları ile birleştirilerek “Yeşil Kuşak” projesi oluşturulması projesinin hayata geçirilebilme şansının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından artırdığı yorumlarına neden oldu.

Eski stadın TOKİ tarafından yıkılarak imara açılması yerine, sadece açık tribünlerinin yıkılıp, buranın vatandaşların günlük spor yapabilecekleri, birçok sosyal ve kültürel etkinlikte kullanılabilecek ve aynı zamanda ‘yeşil doku’ bütünlüğünü koruyacak şekilde değerlendirilmesi yolunda kamuoyundaki giderek ağırlık kazanan düşüncenin gerçekleşme olasılığının Cumhurbaşkanının açıklamalarıyla arttığı değerlendiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 07:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER