'Tasarruflar Nedense Battalgazi Bölgesine Yapılıyor'

İhalesi bir kez daha iptal edilen Battalgazi Devlet Hastanesi için vatandaş tepkili. 28 Ağustos Salı günü yapılacağı açıklanan ihale iptal edilirken, İhalenin tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilmiş olabileceği kaydediliyor.

'Tasarruflar Nedense Battalgazi Bölgesine Yapılıyor'

İhalesi bir kez daha iptal edilen Battalgazi Devlet Hastanesi için vatandaş tepkili. 28 Ağustos Salı günü yapılacağı açıklanan ihale iptal edilirken, İhalenin tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilmiş olabileceği kaydediliyor.

İlk ihalesi 13 Haziran 2018 tarihinde yapılacakken iptal edilen ve ikinci ihale için 28 Ağustos 2018 tarihi açıklanan 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatı yapım ihalesinin iptal edildiğini duyan bazı vatandaşlar büyük tepki gösterdiler. Hastane ihalesinin iptalinin  tasarruf ile ilgili olması hakkında konuşan Levent G. isimli vatandaş  şu açıklamalarda bulundu.

"Tasarruf yapılabilir fakat, şehrin yarısı için zaruri olan hastanenin tasarruf kapsamına alınması mantık dışıdır. Çünkü oraya yapılacak olan hastane, Malatya'nın yarısının faydalanabileceği bir hastanedir. Acil bir durum olsa bile, hastanın Araştırma Hastanesi ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kavuşturulamayacağı ortadır. Genelde hasta olan insanlarımızın yaşı ilerlemiştir. Ancak günümüzde her an yaş sınırı yaşanamdan her türlü rahatsızlıklarla karşılaşa biliyoruz.  Battalgazi'de ki bir vatandaşın Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşım olarak  gidip gelmesinde  problemler oluşuyor çünkü şehrin diğer tarafında kalıyor. Tasarruf yapılacaksa kamu için ayrılan araçlardan başlanılarak tasarruf yapılsın. Çünkü şuan en küçük kamu görevlisinin altında dahi araç var. Bunlara yapılan benzin, bakım ve araç alımlarında harcanan ücretler toplandığında 10 adet tam teşekküllü hastane yapılabilir. Millet, sağlığına ve eğitimine tasarruf yapılmasını istemez. Bunlar zaruridir, yaşam standardıdır. . Kimsenin bunlardan feragat etmesini isteyemezsiniz.  Mesela benim  çocuğun sarılık geçirdi. Araştırma hastanesine sevk edildi. Fakat geç yetiştirildiği için ve yakınımda tam teşekküllü bir hastane olmadığı için çocuğumun gözlerinde hasar meydana geldi  ve yüzde 30 görme kaybı ile göz kayması  oluştu. Ama   Battalgazi Devlet Hastanesi tamamlanmış olsaydı  bu çocuğun sağlığı yerinde olacaktı. Yani hastane tasarrufuna gelene kadar açıkça söylemek gerekirse, hastanede yapılacak tasarruftan önce yapılması gereken, ekstra o adar tasarruf var ki, bizi yönetenlerin bu tasarruflara yönelmesi daha makul olur. Önerim  bizi yönetenlerin halka yapılacak hizmette tasarruf yerine kendi maliyetlerini düşürerek tasarruf etmesi daha mantıklıdır. Birde neden bu tasarruflar nedense Battalgazi bölgesine yapılıyor.  Battalgazi Belediyesi'nin yapmış olduğu hizmetler ve yapacağı hizmetlere getirilmek istenilen kısıtlamaların altında yatan gerçek nedir?  şehrin ihtiyacı olan böyle bir hastaneye 2 sefer ihale yapılıyor, bu ihaleler nedense her seferinde iptal ediliyor.   Elazığ'a toplam 1040 yataklı 6 yıldızlı hastane 1 senede yapılır, Elazığ kadarlık Battalgazi ilçesine ise 300 yataklı hastane reva görülmesi ayrı bir rezalet, bu olayın seçim rantına dönüşmesi ve 6 yıldır yapılmaması ise ayrı bir rezalet"dedi.

İhalenin son dönemdeki ekonomik gelişmelerden dolayı tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilmiş olmasının ardından Battalgazi Devlet Hastanesi'nin yeni ihale sürecinin ne zaman yapılacağı da merak konusu olmuş durumda.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2018, 10:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cihat
Cihat - 5 yıl Önce

Battalgazi Devlet Hastanesi 6 yıl oldu halen ihalesi yapılacak bu nasıl bir ihaledir halen yapılamadı seçim bitti oda ortadan kalktı

SIRADAKİ HABER