Tarihin Yaşatılması Ve Geleceğe Taşınması Adına Örnek Projeler

K.K.T.C. Gönyeli belediye başkanı Ahmet benli, tarihi Yeşilyurt Konaklarını gezdi

Tarihin Yaşatılması Ve Geleceğe Taşınması Adına Örnek Projeler

Tarihi Yeşilyurt Konaklarını gezen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, “ Yeşilyurt Belediyesinin öncülüğünde hayata geçen Tarihi Yeşilyurt Konakları, Kültür Merkezleri ve Müzeler, tarihin yaşatılması ve geleceğe taşınması adına örnek projelerdir. Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bazı temaslarda bulunmak amacıyla Malatya’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’yi Tarihi Yeşilyurt Konakları ve Gedik Kültür Merkezinde misafir ettiler.
Malatya’da çok güzel ağırlandıklarını ifade eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, “Gördüğümüz ev sahipliğinden, güler yüzden çok memnun olduk. Belediye Başkanı olarak Yeşilyurt Tarihi Konaklarını gezerken sevindim, heyecanlandım, bizlerde bu tür heyecanlarla çalışıyoruz. Yeşilyurt Belediye Başkanımızın heyecanı beni etkileyen en önemli faktördür. Geçmiş güzellikleri bugüne taşıma noktasında Yeşilyurt İlçemizde çok güzel örneklerini gördüm.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde belediyeciliğin temel meseleleriyle ilgili uğraşıyoruz, sanata ve kültüre yönelmeye yeni başlıyoruz. Bu alanlarda neler yapılabilir diye çalışıyoruz ve buradaki müzeleri gördüğüm anda dün yaşanılan her şeyin müzesinin olacağına kanaat getirdim. Yeşilyurt’ta isegeçmiş tarihin yaşatılması adına hizmete sunulan yatırımlar bu açıdan örneklik teşkil etmektedir. Burada çok çalışılmış, emeklerine sağlık. Allah işlerine kolaylık versin.Eski Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ninde burayı çok sevdiğini, çok önem verdiğini bilhassa hissettim. Gösterilen misafirperverlikten dolayı herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’yi ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden çok önemli misafirleri Tarihi Yeşilyurt Konaklarımızda ağırlıyoruz. Bölgemizin tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerini ön plana çıkarmak adına hizmete sunduğumuz kültür merkezlerimizi ve müzelerimizi gezdik, sergilenen nostaljik ürünler ve bölgenin tarihi üzerine bilgiler paylaştık. Malatya ve Yeşilyurt Mutfağının eşsiz lezzetlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel mekânlarımızın tanıtımına yönelik devam eden çalışmalarımız ile Lezzet Caddemizdeki konaklarımızın amaç ve hedefleri üzerine fikir alış verişi yaptık, güzel ve verimli bir gezi oldu. Bizim tek amacımız, kentimizin turizm potansiyelini hareketlendirmek, var olan kültürümüzü daha geniş kesimlere ulaştırmak,ekonomiye katkı sunmak ve tarihi bölgelerimizi yeniden ayağa kaldırmaktır. Belirlenen hedeflerimize ulaşmak içinde elimizden geleni yapıyoruz. “ diye konuştu. 

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel yatırımlarıyla Yeşilyurt’un tarihsel potansiyelinin ön plana çıktığını ifade eden AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “ Kıbrıs ziyaretlerimiz sırasında yakından tanıdığımız Gönyeli Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Benli’yi, Yeşilyurt’ta misafir etmekten büyük bir memnuniyet duymaktayız. Yeşilyurt Belediye Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşen yatırımlarla bölgemizin bir yandan kültürü korunup tarihi yeniden ayağa kalkarken diğer taraftan doğal zenginlikleri de ön plana çıkmış oldu. Belediye Başkanımızı ve ekiplerini kutluyorum.Büyük bir emek ve gayretle yapılan konaklarımızı ve müzelerimizi misafirlerimize gururla gezdiriyoruz. Restorasyon projeleriyle farklı temalı müzelere dönüşümü sağlanarak işlevsel bir yapıya dönüşen Lezzet Caddemizde hizmete sunulan birbirinden değerli eserlerimiz içerisinde misafirlerimizi ağırlamamız çok önemlidir. Tarihi Yeşilyurt Konaklarımızı ise herkesin görmesini özellikle tavsiye ediyorum.” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER