Neonatal Resütasyon Kursu Sertifika Programı Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği Neonatal Resütasyon Kursu Sertifika Programı’nın kapanış töreni gerçekleştirildi.

Neonatal Resütasyon Kursu Sertifika Programı Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği Neonatal Resütasyon Kursu Sertifika Programı’nın kapanış töreni gerçekleştirildi.

Kapanış programına, İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yeşim Aksoy Derya, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Şube Müdürü ve Eğitim Sorumlusu Dr. Selma Aydın Felek, Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Şube Müdürü ve Eğitim Sorumlusu Dr. Selma Aydın Felek, 9 yıldır Neonatal Resütasyon kursu verdiklerini vurguladı ve üç gün süren eğitim sürecinin safhalarına değindi.

Felek “Kurs standartlarımızdan başlayacak olursak her kursun bir kurs sorumlusu vardır, bizim kursumuzun da bir sorumlusu vardı.  NRP kitabımızda uygulama konusuyla ilgili sorunlar yaşamadık sadece bir parça canlandırıcımız yoktu.  Üç günlük kurs süresinde devamsızlık yapan kursiyerimiz olmadı. 45 kursiyerimizle her dersin arkasından uygulamalarımızla dersi tamamladık ve sizler de ilk günün ardından el becerilerinizi geliştirdiniz hem teorik hem de yazılı sınavdan geçerek başarı sergilediniz.” dedi.

Felek, sertifika programına İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yanı sıra Özel Malatya Gözde, Özel Malatya Melid Park Hastanelerinden de katılımın olduğunu belirtti ve kursa en fazla ebelerin katıldığını vurguladı.

Hedeflerinin anne ve bebek ölümlerini kabul edilebilir düzeye indirgemek olduğunu belirten Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar Şube Müdürü ve Eğitim Sorumlusu Dr. Selma Aydın Felek hedeflerine ulaşabilmek için ekip çalışmasının önemli olduğunu ifade etti.

İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu Ebelik Bölümü’nün dünyada ve Türkiye’de öneminin giderek arttığını belirtti.  Cumurcu, normal doğumunun önemini vurguladı. Dekan Cumurcu, ebelik mesleğinin doğru bir şekilde uygulandığında bebek ölümlerinde azalma olacağını belirtti.

İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Malatya İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlediği program, Neonatal Resütasyon Kursu’nda başarılı olan kursiyerlere  sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

 

Haber: Nazime Aslı Çavlan- Muhammet Yıldırım

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2019, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER