Miraç Gecesi İlahi Rahmet Ve Lütuflarla Doludur

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Miraç Gecesi İlahi Rahmet Ve Lütuflarla Doludur

Başkan Gürkan, Miraç’ın Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV)’in şahsında, insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olduğunu belirterek, “Mübarek üç ayları idrak ettiğimiz bu günlerde, içinde barındırdığı mübarek gecelerden olan Miraç Kandiline erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. 

Miraç, Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Miraç, varlığın özüne ve anlamına bir yolculuktur. Efendimiz’in kutlu yolculuğunun anlamının kavrandığı, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gece, inancımızda rahmet ve mağfiret mevsimi olarak tarif edilen mübarek üç aylar içerisinde çok özel bir yere sahiptir. 

Bu mübarek gecede açılan ellerin ve edilen duaların memleketimizin ve ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, huzuruna, bereketine vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan dilerim. 

İnsanlığın ve dünyanın ortak huzurunu bozan, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı tehdit eden terör, şiddet,ve özellikle savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzur ortamına bırakmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere, tüm ülkemizin ve İslam âleminin Miraç Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER