Minik Muhammet Emir, İtfaiyecilerin Sorularını Doğru Cevapladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı personeli özellikle yeni kuşaklara bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Minik Muhammet Emir, İtfaiyecilerin Sorularını Doğru Cevapladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı personeli özellikle yeni kuşaklara bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Daha çocuk yaşlarda duyarlılığı arttırmak ve toplumu bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi  İtfaiye Daire Başkanlığı özellikle Anaokulu ve kreşlerde eğitim gören çocuklar için bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor. Çocuk yaşlarda eğitime başlayan geleceğimizin büyüklerine şimdiden bu bilinci vermek için ekipler halinde il genelindeki kreş ve ana okullarına misafir olan itfaiye yetkilileri çocuklarlar ve öğretmenleriyle bir araya gelerek oyunlara ortak oluyor. İtfaiye personelleri tam bir öğretmen edasıyla soru cevaplarla birlikte ayrıca öğrenme metoduyla hem itfaiyeyi tanıtıyorlar, hem de zor zamanlarda en yakın dostumuz olan itfaiyeyi ve onun telefon numaralarını öğretiyorlar. Deprem fay hatlarıyla dolu ülkemizin depremden nasıl korunulmasından tutun da yangınlarda nelere yapmamamız gerektiğini tek tek anlatan yetkililer, bilgileri hem teorik hemde uygulamalı olarak genç kuşaklara aktarmak için çalışıyorlar.

Masal Diyarı Kreşi’nde bilgilendirme toplantısı yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi  itfaiye Daire Başkanlığı personelleri, Kreş öğrencilerine depremde ne oluyor? itfaiyenin numarasını söyleyebilir misiniz gibi sorular yöneltirken öğrencilerden Muhammet  Emir Çolak, depremde yer sallanıyor, itfaiyenin numarası 110 yani bir bir sıfır cevaplarını vererek yöneltilen sorulara doğru cevaplar verdi.

Derslerde çocuklarla çok iyi bir iletişim kuran itfaiye ekipleri böylece gelecek kuşaklara oldukça etkili dersler veriyorlar. İşte o derslerden birisi….

YENİMALATYAHABER

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER