Mesut Parlak'tan Hacı Uğur Polat’a Eleştirdi

Malatya Büyükşehir Belediye Bşkanı Hacı Uğur Polat, tarafından geçtiğimiz günlerde yıkımı kutlama ile yapılan Malatya İnönü Stadyum'u ile ilgili İstanbul Üniversitesi eski Rektörü, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) eski Başkanı, Prof.Dr. Mesut Parlak, Sözcü Gazetesi’ndeki köşesinde, zehir zemberek açıklamalar yaparak Polat’ı eleştirdi.

Mesut Parlak'tan Hacı Uğur Polat’a Eleştirdi

Malatya Büyükşehir Belediye Bşkanı Hacı Uğur Polat, tarafından geçtiğimiz günlerde yıkımı kutlama ile yapılan Malatya İnönü Stadyum'u ile ilgili İstanbul Üniversitesi eski Rektörü, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) eski Başkanı,  Prof.Dr. Mesut Parlak, Sözcü Gazetesi’ndeki köşesinde, zehir zemberek açıklamalar yaparak Polat’ı eleştirdi.

Mesut Parlak'ın “Silemezler gönlümüzden ne Atatürk’ü ne de İnönü’yü” başlıklı yazısından bazı bölümler şöyle:

“…Değerli okurlar; bu kulübün kuruluşu, ardından inşa edilen stadyum ve spor kompleksi o dönemin Malatya’sı için çok önemli bir gelişmeydi. Çünkü o sıralar, tüm ülkede provoke edilen etnik köken çekişmeleri Malatya’da da kendini göstermeye başlamıştı. Şehirde başlayan spor etkinlikleri gündemi değiştirdi. Birlik sağlandı, gençler spora yöneldi. Şehre kardeşlik geldi.

O günden bugüne, İnönü Stadı daha doğrusu bu kompleks, kentin en değerli arazisiydi. 16 yıldır ise ranta sevdalı siyasi iktidarın ağzını sulandırmaktaydı. Tek kelimeyle söylemek gerekirse kaşıkçı elması gibi bir arazi. Böyle değerli bir arazi kimin olmalıydı?!? Tabi ki TOKİ’nin! Öyle de oldu. Nasıl bir bahane lazımdı bu araziyi elde edebilmek için? Bu stad şehir merkezinde kaldı, maç günleri yoğunluk oluştuğundan yeni bir stada ihtiyaç duyuluyordu vb… Buraya göz konulduğuna göre yeni bir stad yapılmalıydı. Şehrin dışında, İnönü Üniversitesi’nin karşısında bir arazi bulundu ve 8 yılda tamamlandı. İsmi de yeni Malatya Stadyumu oldu. Sevgili hemşerilerim, ne bekliyorduk; İnönü isminin devam etmesini mi?..

…Değerli okurlar; günümüzde o kadar çok alıştık ki böyle yıkımlara ve isim değişikliklerine, artık garip gelmiyor. Havaalanı adı konusunda yaşadığımız sıkıntı ortada. Üçüncü havalimanı adı İstanbul Havalimanı oldu. Yakın zamana kadar Türkiye’nin kurucu liderlerine kapalı ifadelerle saldırılmaya ve isimleri unutturulmaya çalışılıyordu. Bu saldırılar yapılırken de Atatürk’e aleni saldırmaya cesaret edemedikleri için İnönü ve Cumhuriyet’in kurucu partisi CHP üzerinden dil uzatıldı.

Hadi yıktınız isimleri sildiniz. Sn. Polat, 3 Kasım günü yıkılacak stat için 2 Kasım’dan neyin program davetini yaptınız? Düşmanı denize döktünüz de onun kutlaması mı yapılıyor? Üstelik daveti yapan da Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hacı Uğur Polat…

…Neyin coşkusudur bu!!! Stadı mı yıkıyorsunuz, İnönü’yü mü? Ne zamandan beri bina yıkılışlarına halk davet ediliyor da stat yıkımına halkı çağırıyorsunuz. Böyle bir davetin dünyada örneği var mı acaba? Sayın Başkan size, Hükümet Meydanı’ndaki İnönü Heykeli’ni hatırlatmak isterim. Heykelin kaidesinde ne yazar, hiç okudunuz mu? Siz oraya yaklaşamazsınız ben söyleyeyim. “ADIN TEMİZ HATIRAN AZİZ KALACAK” Merak ediyorum, gelecekte sizin heykelleriniz (yapılmaz da) veya sizlerle ilgili konular dile geldiğinde acaba ağa dayılarınız ve sizler için neler yazılacak? Ama size iyi bir haber. Reklamın iyisi kötüsü olmaz dersiniz. Ne biz ne de tarih, sizleri bu yaptığınızdan ötürü unutmayacağız.

Değerli Okurlar; yakın bir süreçte kaynağı belli olmayan bir noktadan düğmeye basıldı sanki. Yakın zamana kadar ağızlarına, ismini almaya cesaret edemedikleri Ulu Önder’e aleni saldırılar başladı. Unutmadan söyleyeyim Malatya ATATÜRK kapalı spor salonu da yıkıldı. Buradaki amaç kurucu liderlerin adlarını kaldırmak, unutturmak!..”

MESUT PARLAK'IN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ
KAYNAK:sozcu.com.tr

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2018, 07:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER