Kanada Ankara Elçisi Malatya’ya Hayran Kaldı

Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Vali Aydın Baruş’u ziyaret etti. Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter ve Eşi Vali Aydın Baruş'u ziyaret ederek Malatya'ya hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Kanada Ankara Elçisi Malatya’ya Hayran Kaldı

Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter, Vali Aydın Baruş’u ziyaret etti. Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter ve Eşi Vali Aydın Baruş'u ziyaret ederek Malatya'ya hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Vali Baruş tarafından Valilik girişinde karşılanan Kanada Ankara Büyükelçisi Chris Cooter ilk olarak Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Daha sonra konuklarını makamında ağırlayan Vali Baruş, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Malatya’nın tarihi, kültürel mirası, doğal güzellikleri ve sosyo-demografik özelliklerinden bahsederek yapmış olduğu konuşmasında; “Tarihe ışık tutan Aslantepe ve Nemrut Örenyeri ile uluslararası turizmde iddialı bir iliz. Mutfağımızın zenginliği ile Gastronomi turizminde de iddialıyız. Kanada gibi gelişmiş ülkelerle eğitim alanında işbirliği yapmak ve ilerleyen süreçteki temaslarımızın daha da artmasını istiyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Kanada Büyükelçisi Chris Cooter; “Ağırlama ve karşılamalar için size teşekkür ederim. Bu şehrin bu kadar güzel olması bizler için sürpriz oldu. Mondial’daki üniversitemiz ile Turgut Özal Üniversitemiz arasında işbirliğimiz var. Tarım ve sivil havacılık alanında çalışmalar yapan üniversitelerimizin Türkiye ile olan bağlantısını buradan başlatmanın iyi olacağı kanısındayım.”dedi. Cooter,  ‘Malatya’ya hayran kaldığını, bunu paylaşarak ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını’ söyledi.

Karşılıklı hediye sunumunun ardından Büyükelçi ve ziyarete katılan eşi, Valilik makamından ayrıldı.

Bülten

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2019, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER