Çalık: 'Malatya’ya Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kurulacak'

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye'nin en modern diş hekimliği uygulama ve araştırma hastanelerinden birisinin de Malatya’da kurulacağını söyledi.

Çalık: 'Malatya’ya Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kurulacak'

Milletvekili Çalık yaptığı açıklamada, Malatya’da ağız ve diş sağlığı noktasında sıkıntı yaşayan vatandaşların kentteki diş hastanesi dışında artık iki yıl içerisinde tamamlanması planlanan modern ve donanımlı diş hekimliği uygulama ve araştırma hastanesinde de tedavi edileceğini belirtti.

Çalık, “Malatya için 74 milyon liralık bu yatırım Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla 2021 yatırım programına alınmıştır. İnönü Üniversitesinde 18 bin metrekarelik bir arazi üzerinde kurulacak hastane için bu yıl ilk etapta 15 milyon lira kaynak ayrılmıştır. İki yıl içerinde tamamlanması planlanan hastane, özellikle ağız ve diş hastalıkları konusunda ciddiyet teşkil eden rahatsızlıkların şifa merkezi olacak” dedi.

“Sağlık yatırımlarımız devam ediyor”

Çalık, Malatya'nın 2023 hedefleri çerçevesinde ‘sağlık turizmi başkenti’ olması noktasında yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “İlimizde yapımı devam eden 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi, 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanesi, 20 yataklı Darende Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ek binası, 10 yataklı Doğanyol İlçe Entegre Hastanesi, Pütürge 4 Hekimlik ve Akçadağ 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezleri, Arapgir Devlet Hastanesine ek bina, Darende Yenice ve Irmaklı Sağlık Evi, Doğanşehir Çığlık, Hudutköy Sağlık Evi ve Bentbaşı Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte Malatya'nın sağlık turizmi başkenti olma hedefine emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER