Çakır, 'Esnaflarımızın yanında olmaya çalışıyoruz'

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, sadece belirli gün ve zamanlarda değil, her zaman esnafların derdi ile dertlendiklerini ve sevincini paylaştıklarını ifade ederek, “Bizler ülkemizin esnaflarıyla kalkınacağını biliyoruz. Her adımımızı buna göre atıyor ve esnaflarımızın yanında olmaya çalışıyoruz” dedi. 

Çakır, 'Esnaflarımızın yanında olmaya çalışıyoruz'

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Rıdvan Budak, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve partililerle birlikte Nasuhi Caddesinde bulunan esnafları ziyaret ederek talep ve isteklerini dinledi.
Esnaflarla fikir alışverişinde bulunan Milletvekili Çakır,  fırsat buldukça esnaflarla bir araya gelmeye çalıştıklarını söyledi. 

Esnafların kendileri için de ülke için de  önemli olduğunun altını çizen Çakır, “Esnafın güçlü olması ülkenin güçlü olması demek. Esnafımızın dirliği, huzuru, refahı, mutluluğuna bugüne kadar büyük önem verdik bundan sonra da önem vereceğiz. Biz sadece belirli gün ve zamanlarda değil, her zaman esnafımızın derdi ile dertleniyoruz, sevincini de paylaşıyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu ziyaretlerle esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dinleme imkanı buluyoruz. Vatandaşlarımızın talep ve önerileri yön pusulamızın oluşmasına katkı sağlıyor.   Bizler ülkemizin esnaflarıyla kalkınacağını biliyoruz. Her adımımızı buna göre atıyor ve esnaflarımızı destekliyoruz. AK Parti olarak bugüne kadar kentimizdeki esnaflarımızın beklentilerine dönük adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Gerek 24 Ocak depremi sürecinde gerekse de pandemi döneminde her zaman esnafımızın yanında olmanın gayreti içerisinde olduk.  Bu süreçlerde hibe ve kira destekleri, faizsiz krediler ve kredi yapılandırmaları ile esnafımıza katkı sağlamaya çalıştık.  Bizler milletimizin ve esnafımızın hizmetkarıyız. Esnafımızla birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Çakır, özellikle küçük esnafı yakından ilgilendiren ve yaklaşık 860 bin esnafın kazançlarının gelir vergisinden muaf olmasını düzenleyen  Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin bu hafta mecliste görüşüleceğini ifade ederek bu düzenlemenin küçük esnaflar için çok önemli olduğunu dile getirdi. 

Çakır,  “Bu hafta mecliste önemli bir düzenlemeyi görüşeceğiz.  Mükelleflerin vergiye uyumlarını gözeten, vergi güvenliğini artıran, sosyal adaleti ve rekabet ortamını güçlendiren, yatırımları teşvik edip ihtilafları sonlandıran ve vergi uygulamalarında öngörülebilirliği sağlayan değişikliklerin hayata geçirilmesi için çeşitli vergi kanunlarında değişiklikler yapılmasını içeren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunulmuştu, bu hafta mesaiye  başlayacak Meclis mesaimizde en önemli gündem maddesi bu teklif olacak.  Bu düzenlemeyle, "küçük esnaf" olarak ifade edilen, 860 bin civarındaki mükellef grubunun kazançları gelir vergisinden muaf olacak. Küçük esnalarımız için bu gerçekten çok önemli. İnşallah bu düzenleme esnaflarımız ve vatandaşlarımız için hayırlı olur” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER