Bölgenin Yeni Yüzme Havuzu Battalgazi'de Açılacak

"Yeşil Kuşak" projesi kapsamında Millet Bahçesi yapılacak alan içerisinde bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu ile birlikte yıkılacak olan Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzuna giden öğrenciler, başka bir havuzun yapılmadan buranın yıkılmasına tepki gösteriyorlar. Özellikle bölgede Battalgazi Belediyesi tarafından yapılmakta olan Sosyal Yaşam Merkezi'de bölgenin en iyi kapalı yüzme havuzlarını vatandaşın hizmetine sunacak

Bölgenin Yeni Yüzme Havuzu Battalgazi'de Açılacak

"Yeşil Kuşak" projesi kapsamında Millet Bahçesi yapılacak alan içerisinde bulunan Atatürk Kapalı Spor Salonu ile birlikte yıkılacak olan  Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzuna giden öğrenciler, başka bir havuzun yapılmadan buranın yıkılmasına tepki gösteriyorlar. Özellikle bölgede Battalgazi Belediyesi tarafından yapılmakta olan Sosyal Yaşam Merkezi'de bölgenin en iyi kapalı yüzme havuzlarını vatandaşın hizmetine sunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, eski stadyumların ‘Millet Bahçesi’ olacağı açıklamalarının ardından Battalgazi Belediyesi'nin "Yeşil Kuşak" projeside İnönü Stadı, Atatürk Spor Salonu, Osman Çağlı Yüzme Havuzu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ek binasının yıkımıyla hayata geçmiş olacak.

Yıkım işlemlerinin başlamasına kısa bir süre kala Malatya Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzunu kullanan öğrenciler ile veliler ise duruma tepki göstermeye davam ediyor.Veliler başka havuzların yapılmasının ardından buranın yıkılmasını söylerken, bazı veliler ise yeni havuzun yapılmadan bu havuzun yıkılacak olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ediyorlar. Havuzlarının yıkılacak olmasından dolayı büyük üzüntü yaşayan öğrencilerde “Yeni havuz açılmadan hazırda olan havuzun yıkılcak olmasıdan dolayı biz mağdur olacağız” şeklinde konuşyorlar.

Kapalı yüzme havuzunun yıkılmasından sonra bölgede en iyi yüzme havuzu Battalgazi Belediyesi tarafından yapımında sona gelinen Sosyal Yaşam Merkezi'nde hizmet verecek. Bu Sosyal Yaşam Merkezi hem Malatya'ya hemde Battalgazi'ye yakışan bir tesis görüntüsünde olurken, Battalgazi Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılmasının ardından bir çok spor dalında hizmet verilecek.

Sosyal Yaşam Merkezi içinde

-Kapalı iki yüzme havuzu
-İki tane küçükler için toplam dört tane yüzme havuzu
-26 dalda spor eğitiminin yapılacağı kapalı spor salonları 
-Kafeteryası
-Yaşam merkezleri
-Nikah salonu 
-Fitness salonları
-Hamam ve sauna bulunmakta

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2018, 06:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER