Battalgazi Mahalle Muhtarlarından Başkan Gürkan'a Ziyaret

Battalgazi İlçesi Mahalle Muhtarları EXPO 2028 Uluslararası etkinliğin Malatya’da yapılması için göstermiş olduğu çaba ve katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ziyaretinde bulundular. 

Battalgazi Mahalle Muhtarlarından Başkan Gürkan'a Ziyaret

Sayın: Başkanımızın bıraktığı en büyük eserlerden biri insana hizmet etmek

Uluslararası bir organizasyonun Malatya’da yapılıyor olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten muhtarlar adına konuşan Battalgazi İlçesi Alacakapı Mahalle Muhtarı Nafiz Sayın, “Başarı tesadüf değil. Başkanımızın çıktığı yolun 2004 yılında Battalgazi Belediyesinde başlayıp 2022 yılında sonlanmasını istemiyoruz. Hizmetlerinin devamını Cenabı Allah’tan istiyoruz. Cenabı Allah’tan başkanımızın başarılarını inşallah daha da yükseltir. Başkanımızın yaptığı eserler, bıraktığı eserler Eski Malatyalılar olarak bizleri gururlandırıyor ve göğsümüz kabararak yürüyoruz. Başkanımızın bıraktığı en büyük eserlerden biri insana hizmet etmek. İnsanların yaşadığı yerleri güzelleştiren çalışmalar yapıldığı için insanlarda başkanımızın birebir çalıştığını, vatandaşlarının fikir ve düşüncelerini aldığını biliyor. Allah başkanımızın işlerini kolaylaştırsın” dedi.

Gürkan: EXPO 2028 Malatya’nın tanıtımına katkı sağlayacak

Malatya’nın EXPO 2028’e girmesinden dolayı kutlama ziyaretinde bulunan muhtarlara teşekkür eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Biz yola çıkarken Malatya, Doğu Anadolu’nun parlayan yıldızı olacak. Malatya, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Malatya, Avrupa’nın parlayan yıldızı olacak. Malatya, dünyanın parlayan yıldızı olacak. Allah’a şükür Malatya bu dediklerimizin hepsini aşama aşama geçti. Şu anda EXPO 2028 olgusu dünya şehirlerinin 2028’de Malatya’da toplanıp sergisinin yapılması anlamına gelir. Yani Malatya’nın ekonomik anlamda, kültürel anlamda, eğitim anlamında, sosyal anlamda, altyapı ve üstyapı, çevre düzenlemesi ve yeşilin geliştirilmesi anlamında, ticaretin ve turizmin geliştirilmesi anlamında dünya şehri olması demektir. Bugün Strasbourg dünya şehri EXPO ile olmuştur. Paris, Brüksel gibi şehirlerde hakeza aynı şekildedir. Dolayısıyla inşallah bundan sonra Türkiye’de de Malatya EXPO 2028 ile dünyada sayılı şehirler listesine girecektir. Yaptığımız çalışmalarda o doğrultudadır. Dün trafik karmaşasında boğuşan Malatya, açılan yeni bulvar ve caddelerle bugün sessiz şehirler hüviyetindedir. Malatya su konusunda hakikaten ikinci kaptaj ile birlikte içme suyu noktasında sıkıntı yaşamıyor. Yeni alternatif yollarla yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah 2028 yılına kadar olan eksiklikler tamamlanarak Malatya dünyanın parlayan yıldız şehri olacaktır. İnşallah muhtarlarımızla el ele vererek bunu başaracağız. Durmak yok yola devam” diye konuştu.


 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2022, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER