Başkan Gürkan'dan Kandil Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  

Başkan Gürkan'dan Kandil Mesajı

Başkan Gürkan mesajında; 
“Miraç Kandilinin Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gece olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) için büyük şan ve şerefle dolu olan Miraç mucizesi, biz Müslümanlar için de ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Miraç gecesi, Kadir gecesinden sonra İslam âleminin en değerli gecesi olarak kabul edilmektedir. Miraç, Peygamber Efendimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur. Çünkü miracın özünde kötülüklerden temizlenme, insanlığın yararına değerler üretme, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek ali mertebelere ulaşmak vardır. 
Miraç, Sevgili Peygamberimizin yaptığı mukaddes ve manevi bir yolculuktur. Miraç, varlığın özüne ve anlamına bir yolculuktur. Efendimiz’in kutlu yolculuğunun anlamının kavrandığı, gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gece, inancımızda rahmet ve mağfiret mevsimi olarak tarif edilen mübarek üç aylar içerisinde çok özel bir yere sahiptir. Bu geceyi Müslümanlar olarak çok iyi değerlendirmeliyiz.
Ayrıca tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan korona virüsüne karşı sağlığımız için tedbirli olmak, uymamız gereken bütün kurallara uymanın da bir gereklilik olduğunu bilerek bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER