Başkan Güder'den Cömertoğlu'na Tepki... Konuştunuz ama siyaset yaptınız

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi toplantısına Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile CHP’li Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu arasında çıkan tartışma damga vurdu. 

Başkan Güder'den Cömertoğlu'na Tepki... Konuştunuz ama siyaset yaptınız

2019 yerel seçimlerinde yeniden AK Parti Belediye Başkanlığı adaylığı beklerken listenin dışında kalan ve Partisinden istifa ederek, CHP'ye geçen Haluk Cömertoğlu'nun ismi bilindiği üzere Battalgazi Belediye Başkanı adaylığı için iddia edilmiş konuşulmaya başlanmış,  ancak kendisi yeni dönemde AK Parti'de aday gösterilmemiş ve yıllarca hizmet ettiği partiden istifa ederek, CHP'ye geçiş yapmıştı.

AK Parti tarafından gösterilmeyen ve başka partilere geçen Belediye Başkanı adaylarına  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;

"Bu trenden inenler, bir daha bu trene binemezler. Bu davada bu treni terk edenler kusura bakmasınlar, bu can bu tende oldukça bir daha bu trene kabul etmeyiz. Kimle yola çıktıysak, ihanet etmedikçe, yolculuğumuza onlarla devam ederiz" demişti.

Peki Büyükşehir Meclisinde neler yaşandı?

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda yapılan Kasım ayı ilk toplantısında söz alan CHP'li Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, geçmiş dönemlerde AK Parti Belediye Başkanı olmamış gibi, AK Parti'li bir Belediyeden yıllarca hizmet alamamış gibi serzenişte bulunması iki başkan arasında soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. Özellikle Selahattin Gürkan'ın göreve gelmesinin ardından “İlçelerin alt yapı yatırımlarına daha çok hizmet verilmeye başladığını ve eksik kalan hizmetlerin tamamlanmaya başlandığını hatırlatan Cömertoğlu, içme suyu başta olmak üzere geçmiş dönemde kalan eksik hizmetlerin hızlı bir şekilde tamamlandığını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş’a teşekkür etti. 

Osman Güder: 

"Özellikle Büyükşehir'de gerçekleşen meclis toplantılarında  her seferinde Haluk Cömertoğlu'nun bu tarz sözlerine sinirlenen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Cömertoğlu'na konuştunuz ama siyaset yaptınız.  Akçadağ'a, Hekimhan'a bu alt yapı yatırımları ne zaman yapıldı. Önceki dönemde gerçekten AK Parti döneminde alt yapı ile ilgili ciddi çalışmalar yapılmıştır. Selahattin Başkanı göğe çıkarıp birilerini yerin altına geçirmek kimsenin hakkı değil. Selahattin Başkan da bizim başkanımızdır, Ahmet Başkan'da bizim başkanımızdır. Birilerinin hakkını teslim ederken, bazı insanlar da burada yokken onlarında hakkını yemeyelim"

Haluk Cömertoğlu:

"5 yıl boyunca köylere su taşımaktan bıktık. İlk kez Yaşar Karataş ve Selahattin Gürkan döneminde susuzluğumuz giderildi. Tankerimizi tek bir köye götürmedik.Sen nereyi yönetiyorsun ben nereyi yönetiyorum. Kimin bütçesini kullandığınızı ve kiminle konuştuğunuzu da bileceksiniz. Biz mevcut sahamızdaki problemi konuşuyoruz. Sizinle alakalı sözümüz yok. Bu konuyla alakalı iki de bir yaranız varsa siz gocunun, bizim gocunacak tarafımız yok.  Selahattin Başkanın övülmesinden rahatsız olanlar neden rahatsız oluyorlar bunu merak ediyorum. Birlikte 15 yıl çalıştıklarını iddia ediyorlar madem neden rahatsız oluyorlar?Biz milleti temsil ediyoruz. Biz kiminle nerde nasıl konuşacağımızı bilen bir tedrisatla buraya geldik. Haddini aşanlara da haddini bildirmeyi görev bilirim"

Cömertoğlu'nun Selahattin Başkanın övülmesinden rahatsız olanlar neden rahatsız oluyorlar sözlerine  Başkan Güder, Selahattin Başkanın en fazla savunuculuğunu kendisinin yaptığını ve bunuda kendisinin de bildiğini söyleyerek bir insanın hakkını teslim ederken eskileri yermeyin ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2019, 22:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa cengiz
Mustafa cengiz - 4 yıl Önce

Osman Başkan gereken cevabı vermiş.

Ak Parti Başkanlarımız her biri çok değerli trenden inenlerin laf söylemeleri yersiz ve karalamaya çalışmak saygısızlıktır. Kınıyorum
Ak Parti Başkanlarımız her biri çok değerli trenden inenlerin laf söylemeleri yersiz ve karalamaya çalışmak saygısızlıktır. Kınıyorum @Mustafa cengiz - 4 yıl Önce

Fatma Dinç

SIRADAKİ HABER