Başkan Bay'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay,18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Türk Milleti şehit ve gazilerimizi unutmayacak, onların bıraktığı mirasa sahip çıkacaktır” dedi.

Başkan Bay'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Başkan Bay, yayımladığı mesajda; her yıl 18 Mart'ta kutlanan 'Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin şehadete özlem duyan bir milletin destanı olduğunu söyledi. Çanakkale Zaferi'nin kahraman askerlerimizin dünya tarihine damgasını vuran destansı mücadelesi neticesinde kazanıldığını dile getirerek, Çanakkale Zaferi'nin kanın silaha, mazlumun zalime galip geldiği günün adı olduğunu vurgulayan Başkan Akman, "Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve Türk Milletine emanet ettikleri bu toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhafaza etmek, bizlerin en kutsal görevi olduğunu belirtti.

Her anı destansı mücadelelerle dolu Çanakkale Savaşı'nda Halep’ten Yemen'e, İstanbul'dan Ankara'ya 250 bin şehit verildi. Canları uğruna bu mukaddes toprakları bizlere emanet eden şehitlerimi unutmayacağız. Bizler de inşallah ecdadımızın kanıyla sulanan bu topraklara canımız pahasına sahip çıkmaya devam edip bu kutsal vatanı gelecek nesillere bırakacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümünü yürekten kutluyor, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhları şâd olsun" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER