Bağımsız Aday Gezer'den Galericiler Sitesi Esnafına Ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Yeşiltepe’de bulunan Galericiler Sitesi esnafını ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Bağımsız Aday Gezer'den Galericiler Sitesi Esnafına Ziyaret

Tek tek tüm oto galerici esnafını dükkanlarında ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinleyen Prof. Dr. Gezer, Malatya için tüm projelerinin hazır olduğunu belirterek 31 Mart seçimlerinde destek istedi.

Gittiği yer işyerinde sıcak ve samimi bir ilgiyle karşılanan Gezer, seçildikleri takdirde yapacakları projeleri de paylaşarak Malatya’nın deprem sonrası hızla ayağa kalkması adına tüm çalışmalarının hazır olduğunu söyledi.

Burada konuşan Bağımsız Büyükşehir Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, “Galericiler sitemizi ziyaret ederek esnaflarımızla muhabbet ettik, sorunlarını dinledik. Önümüzdeki dönemde Malatya ile ilgili konularda neler yapılacak, nasıl tedbirler alınacak ve projelerimizi müzakere ettik” dedi.

11 ili kapsayan 6 Şubat depremlerinde ticaretin en çok etkilendiği şehirlerden birinin Malatya olduğunu da ifade eden Gezer, “11 ilin hiçbirinde şehrin merkezi, ticaretin merkezi bizdeki kadar yıkılmadı. Malatya'da ise tam tersine deprem ticaretin tam kalbini vurdu. Bütün çalışmalarımızı yerle bir etti. Dolayısıyla Malatya ticareti çok etkilendi ve küçük esnafımızın özellikle yüzlercesi binlercesi şehir dışına çıkmak zorunda kaldı. Hatta şu an itibariyle yaklaşık 200 bin insanımız bunların önemli bir kısmı da esnaflarımız olmak üzere şehre dönmeyi bekliyor. Yine konteynerde yaşayan 100 bini aşkın insanımız başını sokacak bir ev bekliyor. Hem ticaretin geliştirilmesi hem bugün gezmiş olduğumuz gibi oto galericilerin harekete geçmesi için önümüzdeki dönemde her alanda bir seferberlik başlatılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Yıllardır Malatya'yı çalışan biri olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Gezer, “Malatya'nın sürdürülebilir kentleşmesinden tutun, tarımından, sanayisine, eğitiminden, kültürüne kadar birçok alanda yüzlerce çalışma yapmış, onlarca, yüzlerce proje gerçekleştirmiş bir hemşehriniz, bir kardeşiniz olarak önümüzdeki dönemde Malatya ile ilgili yapılacak projelerimiz hazır. Yol haritamızı çıkardık, ev ödevinizi yaptık, dersimizi çalıştık. 31 Mart'ta yetki aldığımızda her alanda yıkılan şehrimizde yakın tarihinin görmüş olduğu en kapsamlı ve en büyük kalkınma seferberliğini başlatacağız. Şehrimizdeki bütün insanlarımızla birlikte, şu parti, bu parti, şu siyasi görüş, bu siyasi görüş demeden bütün insanlarımızla birlikte topyekun bir seferberlik başlatacağız. Şehrimizi kısa sürede ayağa kaldıracağız. Burada şunun sözünü verebilirim. Bizim yönetimimizde Malatya, deprem bölgesinde 11 il arasında en hızlı ayağa kalkan, en hızlı toparlanan ve 81 il arasında en fazla gelişme kat eden şehir olacak” diye konuştu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER