Arapgir’in altyapı sorunu çözülüyor

Maski Arapgir’de 19 Mahallenin İçme Suyu Sorununu Çözüyor

Arapgir’in altyapı sorunu çözülüyor

MASKİ, Arapgir’in altyapı sorunlarını çözmeye devam ediyor. Arapgir’e1 adet 1500 tonluk, 2 adet 200 tonluk, 1 adet 50 tonluk içme suyu deposu yapılıyor.

Çalışmalar tamamlandığı zaman, Köseoğlu, Berenge, Yukarı Çörenge, Aşağı Çörenge, Aşağı Ulupınar, Yukarı Ulupınar, Hezenek, Çarşı, Cömertli, Mehmet Akif, Hocaali, Yeni, Çobanlı, Şıhlar, Yukarı Yenice, Aşağı Yenice mahalleleri. Eski Arapgir’de ise Göz, Sekisu, Osmanpaşa mahallelerinin su ihtiyaçları bu depolardan karşılanmış olacak.   

Sağlıklı ve kaliteli su tüketilecek

19 mahallenin içme suyu problemini çözecek depolar ile ilgili MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş bazı açıklamalarda bulundu. MASKİ’nin asli görevinin Malatyalılara sağlıklı, kaliteli içme suyu temin etmek olduğunu belirten Genel Müdür Karataş, “Başka asli görevlerimizde var. İnsan sağlığı ve çevreyi korumak içinde kanalizasyon hatları yapıp işlemesini sağlıyoruz. Aynı zamanda yağmur suyu drenaj kanalları yapıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Arapgir ilçemize yatırımlara devam ediyoruz. Şuan 1 adet 1500 tonluk, 2 adet 200 tonluk ve 1 adet 50 tonlukiçmesuyu deposunun yapımı devam ediyor. 2 adet depomuzun ise tadilat ve tamirat çalışmaları yapılıyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın, ‘Merkezden kırsala kadar tek bir eski ve sağlıksız su deposu kalmayacak’talimatını sahada hızlı bir şekilde uyguluyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda mahallelerin depolarını çalışmalarımıza dahil ederek vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve kaliteli su tüketmelerini sağlıyoruz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER