AK Parti Malatya'da Kaybediyor! İşte Anket Sonuçları

Usluoğlu Anket Araştırması Şirketi tarafından Malatya şehir merkezinde yapılan anket çalışmaları son buldu. Usluoğlu Anket Araştırması Şirketince 3 bin kişiye yapılan anketlerde AK Parti’nin yaklaşan seçimler öncesinde yüzde 10 oranında oy kaybı yaşadığı ortaya çıktı. Son yapılan seçimlerde oy oranı 67.4 iken, son yapılan ankette ise yüzde 62.7’ye düştüğü gözlendi. 2 Yıl önce Usluoğlu Anket Araştırması Şirketi, Cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandum için yapılan anketlerde Malatya’nın yüzde 69.2 ile oylamaya evet diyeceğini belirtmiş ve seçimler sonunda ise 69,5 ile Malatya'nın evet dediğini, yanılma payı olarak ta yüzde 0.3 yanılma payının görüldüğünü açıklamıştı.

AK Parti Malatya'da Kaybediyor! İşte Anket Sonuçları

Usluoğlu Anket Araştırması Şirketi tarafından Malatya şehir merkezinde yapılan anket çalışmaları son buldu. Usluoğlu Anket Araştırması Şirketince 3 bin kişiye yapılan anketlerde AK Parti’nin yaklaşan seçimler öncesinde yüzde 10 oranında oy kaybı yaşadığı ortaya çıktı. Son yapılan seçimlerde oy oranı 67.4 iken, son yapılan ankette ise yüzde 62.7’ye düştüğü gözlendi. 2 Yıl önce Usluoğlu Anket Araştırması Şirketi,  Cumhurbaşkanlığı sistemi ve referandum için yapılan anketlerde Malatya’nın yüzde 69.2 ile oylamaya evet diyeceğini belirtmiş ve seçimler sonunda ise 69,5 ile Malatya’nın evet dediğini, yanılma payı olarak ta yüzde 0.3  yanılma payının görüldüğünü açıklamıştı.

2019 yılında yapılacak olan yerel ve genel seçimler öncesi Usluoğlu Araştırma Şirketi Malatya’nın nabzını tuttu. Belediye Başkanlarından memnun musunuz? Malatya Milletvekillerinden memnun musunuz? 2019 yılında kimleri Milletvekili görmek istiyorsunuz? Malatya’da Fetö temizliği yapılabildi mi? Seçimlerde kimi başkan olarak görmek istiyorsunuz? Gibi bir çok konunun yer aldığı anket çalışmasına 3 bin kişi katıldı.

Ankete katılım yapan Malatyalılar, seçimlerde öncelikli olarak Partiler tarafından açıklanacak olan adayları görmek isterken, isimler belli olmadan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Selahattin Gürkan’ı görmek istediklerini belirttiler.

Tamamlanan anket çalışmalarında  AK Parti % 62.7, MHP % 15.2, CHP % 13.6 oy oranı alırken, Meral Akşener’in Genel Başkanlığını yaptığı İyi Parti ise %7.6 oranında seçmenlerden destek alacağı  gözlemlendi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 14:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
nede kayıp ediyor il ve ilçe akp kadroları
nede kayıp ediyor il ve ilçe akp kadroları - 5 yıl Önce

şimdki mevcut il ilçe kadroları akp bitirirler değişinler

SIRADAKİ HABER