Malatya'da Hayat Eve Sığmıyor

Her akşam ülkede ki acı bilanço açıklanıyor. Giderek artan vaka sayısı ve illere göre artış oranları belirleniyor.

     İlk sıralar da yer alan memleketim de hayat durmuyor!

     Sanki dünya'ya meydan okuyor...

     Sokaklar da dolaşanların, hava almaya çıkanların, mağaza bakanların, banka ve kurumların önünde ki kuyrukların hesabını tutamaz olduk.

      Şehir merkezi trafiğe kapatıldı ama çevre yoluna girenin vay haline. Mecburi çalışmaya devam edenler de dahil olup, İstanbul trafiğini aratmayan bir tabloyla baş başa kalıyoruz.
 
       O kadar sağlam ki inancımız maske takmaya bile gerek duymuyoruz. 
   
        Bize bir şey olmaz, biz Malatyalıyız diyeceğiz yakın da!

        Önlem üzerine önlem alınıyorsa bu insanlar neden evinde duramıyor?
        
        Dışarısı bahar, hepimizin içinde umut çiçek açıyor, yapmak istediklerimizin listesi kabarıyor ve hayata akmak istiyoruz fakat zamanı mı? Gerçek anlam da neden ciddiye alamıyoruz?

        Böyle devam edersek, yakın bir tarihte herkes virüsü göderip oturduğu yerden, Malatyada ki trajediyi izleyecek televizyonlar da.
         Bilimsel bir araştırma yapılsa; dediğimi yap, yaptığımı yapma şehri diye belirlenirdik kesin. Çünkü maşallah herkes biliçli olarak dolaşıyor ortalıkta. 

          Sorumsuz ve duyarsızlığımızın cezası olarak bu durumu daha fazla uzatmaya sebebiyet veriyoruz ve üstelik farkında ola ola...

        Bu ihmal, insanları yolda durdurup ne işin var neden sokaktasın diye soracak duruma getirdi. 
        Şuan sokakta olan herkesin çalışıyor olması mümkün değil; ki zaten çalışanlar mesai başında ve bir şekilde bu millete hizmet ediyor.

        Marketler, kurumlar,eczaneler, hastaneler, gerekli gereksiz her türlü siparişi taşımaktan ayaklarına kara sular inen, üstelik virüsün taşıyıcısı ve sebebiymiş gibi kapılarda kötü muamele gören kargo şirketİ çalışanları... 

         Tüm bunlara rağmen ülke olarak alınan önlemler belli ki bu memlekete pekte çözüm getirmiyor!

       O zaman Malatya için yeni ve özel bir yaptırım uygulanması mı gerekiyor? Mesela  işsiz olan gençler ve ev hanımları  için de sokağa çıkma yasağı uygulanıp bir nebze de olsa önlem alınabilir.
          
        Yoksa bizim bilinçli duyarsızlığımızın bedelini sağlıkçımız, polisimiz, zabıtamız ve evinden çıkmayan büyüklerimiz ödemeye devam edecek! 

YORUM EKLE