YKS'ye Gidereck Öğrencilere Malatya Kent Konseyi’nden Taktikler

Malatya Kent Konseyi’nden Yks’ye Gireceklere Taktikler

YKS'ye Gidereck Öğrencilere Malatya Kent Konseyi’nden Taktikler

Malatya Kent Konseyi Eğitim Öğretim Çalışma Grubu ve Sentez Eğitim Kurumu işbirliği ile “YKS’ye 20 Gün Kala Taktikler” konulu Malatya Kent Konseyi instagram canlı yayınında bir söyleşi programı düzenlendi.
Düzenlenen programa Malatya Kent Konseyi Eğitim Öğretim Çalışma Grubu Temsilcisi Adem Doğan, Sentez Eğitim Kurumu Rehber Öğretmeni Merve Topaloğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi Bölge Koordinatörü Ümit Öztürk katıldı. 
Programın moderatörlüğünü yapan Kent Konseyi Eğitim Öğretim Çalışma Grubu Temsilcisi Adem Doğan, pandemi süreci boyunca yaşanan bir çok olumsuzlukkarşısında YKS’ye girecek öğrencilerin moral ve motivasyonlarını yükseltmek, aynı zamanda sınava 20 gün kala öğrencilerin kendilerini toparlamalarına katkı sunmak amacıyla böyle bir program düzenlediklerini söyledi. 
YKS ile birlikte öğrencilerin başarı konusunda ciddi kaygılar taşıdığını ifade eden Doğan, “Öğrenciler kendilerine bir hedef belirlemeli ve hedefleri peşinden koşmalı” dedi. 
Sentez Eğitim Kurumu Rehber Öğretmeni Merve Topaloğlu, öğrencilerin bu zaman zarfında tüm konularını bitirmiş olmaları gerektiğini ve son ayı günde iki deneme çözecek şekilde bir program yapmaları gerektiğini söyledi. Özellikle yapılan denemelerde öğrencilerin deneme analizlerinin yapmasının önemli olduğunu vurgulayan Topaloğlu, “Öğrencinin yaptığı her deneme sonucu eksik kalan konularının görmesi ve telafi etmesi noktasında analiz yapması çok önemlidir” dedi. Motivasyonu düşürmeden sınav gününe kadar çalışmanın önemli olduğunu belirten Topaloğlu, “Öğrencilerimizin başaracaklarına dair inanç ve güvenleri tam olmalıdır” dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Bölge Koordinatörü Ümit Öztürk, pandemi süresi boyunca öğrencilerin evde kaldığını ve bu süreci iyi yönetebildikleri takdirde büyük fırsatlar yakalayabildiklerinisöyledi. Öğrencilerin motivasyonlarını güçlendirmek adına ebeveynlerede büyük görevler düştüğünün altını çizen Öztürk, “Şuan ki nesil Z kuşağını oluşturmaktadır. Z kuşağı gençlere yaklaşım çok önemlidir. Anne / Babalar çok fazla kıyas yapmamalıdır, nasihat ederken uygun bir yöntem kullanmalıdır, çocuğunuzu kontrol ederken onların hissetmemesine gayret göstermeleri gerekmektedir” dedi. 
Program sonunda Kent Konseyi Genel Sekreterliğine ve Sentez Eğitim Kurumuna teşekkür eden Adem Doğan, katılımcı hocalara ebru sanatından yapılmış tablo hediye etti. 
Doğan, ayrıca YKS öncesi ve sonrasında belirli periyotlarda söyleşi programlarının devam edeceğini belirtti. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER