Yazıhan’a Büyükşehir’den Altyapı Hizmeti

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Yazıhan İlçesi’nde gerçekleştirilen altyapı ve kanalizasyon çalışmalarıtemel atma törenine katıldı. Törene Yazıhan İlçesi Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları, Daire Başkanları ile Mahalle Muhtarları ve sakinleri katıldı. 

Yazıhan’a Büyükşehir’den Altyapı Hizmeti

Mahallelerinin Kanalizasyon sorununun çözüme kavuşturulduğu için mutlu olduklarını belirten Mısırdere Mahalle Muhtarı Hamit Aslan, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu hizmetin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

İLÇELERİMİZDE TESPİT ETTİĞİMİZ SORUNLARI ADIM ADIM ÇÖZÜYORUZ

Malatya genelinde her mahallenin sorunlarını tespit ettiklerini ve bu sorunları adım adım çözüme kavuşturduklarını belirten MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş ise yaptığı konuşmada, “Mısırdere Mahallemiz ve iki mezrasını ilgilendiren kanalizasyon ve altyapı hattının ihalesini yaparak çalışmalarını başlattık. Herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde bu tesisleri çok kısa bir süre içerisinde bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Mısırdere merkez ile Tomolar ve Paşolar mezralarıyla birlikte yaklaşık 6 bin metre şebekemiz söz konusu. Bu çerçevede 250 muayene bacası yapılacak. Ayrıca üç tane de foseptik havuzu yapılarak kanalizasyon çalışmalarını tamamlayacağız. Bu çalışmalarımızın yanında Yazıhan İlçemize bağlı Erecek Mahallemizin içme suyu ihalesi de yapıldı. Çalışmalarımız doğrultusunda 8 bin metre içme suyu şebeke çalışması yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu çalışmalarımızı Sayın Başkanımızın vermiş olduğu iki yıllık hedef doğrultusunda bu hizmetlerimizi tamamlayarak vatandaşlarımızın su ve kanalizasyon ile alakalı sorunlarını çözmüş oluruz” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ İLE KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’te yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Öztürk, “İlçe Belediyesi olarak mahallelerimizin eksiklerini ve yapılacak olan yatırımları ilgili olarak planlı programlı Büyükşehir Belediyemizin yatırımcı daireleri ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. İhtiyaçlar aciliyet durumuna göre yapılmakta. Mısırdere Mahallemizde Kanalizasyon Şebeke İhalesi ve Erecek Mahallemizin içme suyu ihalesi yapıldı. Yazıhan İlçemizde gerek MASKİ gerekse de diğer yatırımcı dairelerdeki arkadaşlar sorunlarımızla yakından ilgileniyor.   İki yıldan bu yana İlçemizde gerek MASKİ olsun gerek Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı güzel çalışmalar yapmakta. İlçem adına sizlere teşekkür ediyorum. Hizmetlerde desteklerinizi esirgemiyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti çok güze hizmetler yapıyor. Hizmetlerimize durmadan devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

BÜYÜKŞEHİR İLÇELERDE HIZ KESMEDEN YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyemizin Yazıhan İlçemizde yapmış olduğu hizmetleri yerinde gördüklerini belirten AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ise, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şu anda Malatya’nın bütün ilçelerinde MASKİ ve Yol Altyapı Koordinasyon Dairesinin yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Bu yıl içerisinde MASKİ 550 milyon civarında bir yatırım yapacağı ifade edildi. Bu Malatya tarihinde çok ciddi bir yatırım. İnşallah Malatya’mızın bütün mahallelerinin altyapı ve üst yapı ihtiyaçları birer birer karşılanmış olacak. Bu çalışmanın Mısırdere Mahallemize ve Yazıhan İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

MEMLEKETİMİZİN HER KÖŞESİNDE, HER NOKTASINDA YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ.

Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya genelinde hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Başkan Gürkan; “Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili arkadaşlarımıza gerek MASKİ, Yol Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığımıza ve yeşilin korunması noktasında Park Bahçeler Daire Başkanlığı ile Kültür eserlerinin ayağa kaldırılması noktasında gerek hizmetler noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İki yıl içerisinde Malatya’da asfaltsız, susuz, kanalizasyonsuz ve ayrıca akarsulara karışan atık suların önlenmesi noktasında çalışmalarımız vardı. Şu anda bütün ilçelerimizde arıtma tesisi ihalelerimiz yapıldı. Yapmış olduğumuz hizmetlerin hakemi de sizlersizin. Gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerde hakikaten çalışmalarda büyük bir memnuniyetin olduğunu görüyoruz. Çalışmaları gerçekleştiren ilgili arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yazıhan ilçemize MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yaklaşık olarak 30 milyon civarında yatırım yapılacak. Memleketimizin her köşesinde, her noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Biz Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlamak için buradayız. Hakikaten 21. yüzyılda susuz, kanalizasyonsuz ve yolu olmayan bir medeniyeti tasavvur edemiyorum. Göreve geldiğimiz zaman iki yıl içerisinde Malatya’da susuz, kanalizasyonsuz ve asfaltsız yer bırakmayacağız ifadesini kullandık. Geçen yıl Malatya genelinde 2 bin km asfalt çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışmaların 1780 km’si kırsal mahallelerde gerçekleştirildi. Bu Cumhuriyet tarihinin rekorudur. Sizlerin de hizmete teşekkür etmedeki alicenaplığınız bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Sizler büyük bir teveccühle bizleri seçtiniz. Bizde bunun bilinci ve sorumluluğu ile insanlarımıza daha güzel ve kaliteli hizmetleri nasıl sunarız, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içerisinde adil ve adaletli olarak bu hizmetleri sunmanın gayreti ve çabası içerisinde hizmetlerimize devam ediyoruz. Hizmetlerimizin mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER