Vali Baruş,Halfettin, Salköprü, Sarıcıoğlu, Hidayet ve ÇarmuzuMahallelerini Ziyaret Etti

Vali Aydın Baruş, 24 Ocak’ta yaşanan deprem nedeniyle, devletin vatandaşlarının yanında olduğunu hissettirmek, vatandaşların sıkıntılarını dinlemek ve bu sıkıntılara çözüm üretmek amacıyla şehrimizin farklı mahallelerinde ziyaret ve incelemelerine devam ediyor.

Vali Baruş,Halfettin, Salköprü, Sarıcıoğlu, Hidayet ve ÇarmuzuMahallelerini Ziyaret Etti

Deprem nedeniyle Halfettin, Salköprü, Sarıcıoğlu, Hidayet ve Çarmuzu Mahallelerini ziyaret eden Vali Baruş, mahalleler hakkında muhtarlardan bilgi aldı. Özellikle deprem nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilip giderilmediği ile ilk hasar ve kesin hasar tespitlerinin durumunu denetleyen Vali Baruş ağır hasarlı ve acil yıkım kararı alınan binaları gezerek vatandaşların sıkıntılarını dinledi. 

Muhtarlarımızın özellikle; çevre şehircilik tespit ekiplerince, binaların orta hasardan ağır hasara dönme veya ağır hasar olarak belirtilmişken orta hasarlıya çevirme tespitlerden dolayı yaşanan sıkıntıları dile getirmeleri üzerine Vali Baruş, mülk sahibi kişilerin hasar tespitlerine ilişkin itiraz etmeleri gerektiğini böylelikle gelecek olan bağımsız 3. ekibin yapacağı tespitin kesin karar tespiti olacağını söyledi. 

Vali Aydın Baruş’un mahalle incelemelerine HalfettinMahallesi Muhtarı Murat Ceyhan, Salköprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Dönmez, SarıcıoğluMahallesi Muhtarı Fatih Yücel, Hidayet Mahallesi Muhtarı Engin Güleçve Çarmuzu Mahallesi Muhtarı Ali Berktaş eşlik etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER